ACNEWS

Hat holttest a tóban – a rendőrség tagadja a sorozatgyilkosságot

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
A környező lakók rettegnek. Tizenkét hónap alatt hat holttestet találtak a helybéli tóban. Hivatalosan mind baleset, de sokan sorozatgyilkosra gyanakodnak.
Hirdetés
Ad image

A segélyhívás hétfőn 13 óra körül érkezett az austini rendőrségre. A szemtanúk egy holttestet láttak a Lady Bird-tóban úszni. A bejelentés az amerikai Texas államban található város számos lakója körében riadalmat keltett. Most már nyíltan találgatások folynak arról, hogy vajon egy sorozatgyilkos mesterkedik-e. 2023 januárja óta összesen hat holttestet húztak ki ugyanabból a tóbol.

A nyomozók hallgatnak, amikor a média arról kérdezi őket, hogy van-e kapcsolat a halálesetek között. Eközben Austinban egy elmélet járja a köröket: a gyilkos a közeli bárokban drogokat vagy gyógyszereket keverhetett áldozatai italába – hogy könnyebben „megússza „végezze a dolgát”.

A harminc éves Jason J.-t 2023. február 13-án találták meg a tóban. Egy héttel korábban tűnt el nyomtalanul, miután egy éjszakát töltött a Rainey Streeten. Egy hajléktalan férfi jelentette a rendőrségnek, hogy látta őt a vízbe esni. A halottkém szerint véletlen fulladásos haláleset volt. Az áldozat szülei azonban kételkednek ebben.

2023. március 5-én Clifton A. holttestét sodorta partra a víz. A kétgyermekes apát kilenc nappal korábban látták Austin belvárosában, a Stubb’s BBQ étteremben. A halottkém nem tudta megállapítani a 40 éves férfi halálának okát. A rendőrség szerint nem voltak „gyanús jelek” arra, hogy a halálát más okozhatta volna – írja a blick.ch.

Jonathan H.-t 2023. április 1-jén a Rainey Street közelében találták meg a parton. A 33 éves férfit utoljára március 31-én hajnali 2 órakor látták egy teherautónál. A halottkém itt is véletlen fulladásos halálra gyanakszik.

John Christopher H. holttestét április 15-én vetette partra a víz. Az austini rendőrség jelentése szerint „nincs jele bűncselekménynek vagy gyanús körülményeknek a haláleset körülményei között”. A 30 éves férfi élettársa azonban biztos volt abban, hogy „bűntény áll az eltűnése és halála mögött”.

Mogga D. holttestét 2023 júniusában sodorts partra a víz – további részleteket nem közöltek a hatóságok. Egy bárpincérnő azonban így nyilatkozott: „Észrevettük, hogy az elmúlt hónapokban megszaporodtak a rendőrségi ellenőrzések. Úgy tűnik, a zsaruk most már kezdik azt hinni, hogy a sok haláleset mögött több van, mint balesetek sorozata”.

A rejtélyes esetek előtt pár éve, 2019 novemberében Christian P.-t eszméletlenül húzták ki a városi tó vizéből. A 21 éves férfi túlélte. Hátulról fejbe verték, de nem emlékezett semmire. A kezén lévő karcolások és zúzódások arra utaltak, hogy verekedésbe keveredett.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés