ACNEWS

Hatalmas csoda: kutya szimatolta ki a szervdonort a gazdája számára

Megmentette a gazdija életét a kuitya / Fotó: Pixabay
Megmentette a gazdija életét a kuitya / Fotó: Pixabay
Hirdetés
Ad image

Nagyon kis esélye volt a nőnek arra, hogy valaha megfelelő donort találjon. A kutyája az életét mentette meg ezzel.

Vesedonorra várt a 44 éves Lucy Humphrey, de sokáig úgy tűnt, nincs arra esély, hogy valakivel egyezést mutasson ki a vizsgálat. Lucynek az orvosok azt mondták, maximum 5 évig élhet még, addig is dialízisre kell járnia, amely az ideje nagy részét addig is kitöltötte.

Egy nap aztán Lucy kivitte a dobbermanját, Indie-t egy strandra, ahol a kutyus különös érdeklődést mutatott egy nő iránt. Lucy elnézést kért a tolakodó Indie miatt, de a nő nagyon kedves volt, nem haragudott, sőt később beszélgetésbe is elegyedtek. Olyan jól kijöttek egymással, hogy Lucy meghívta a 40 éves nőt egy grillpartira – derül ki a blind.de cikkéből.

A nő a vendégségbe vitt magával pár italt, amivel meg is kínálta Lucyt, aki viszont ezt visszautasította. Elmagyarázta, hogy nem ihat egyáltalán alkoholt a dialízise miatt.

Amikor a nő számára kiderült, hogy Lucy veseátültetésre vár, azonnal felkiáltott.

„Ez hihetetlen! Épp most kerültem fel a donorlistára!”

A két brit asszony másnap felvette a kapcsolatot az illetékes intézménnyel.

„Elvégezték a vizsgálatokat, és kiderült, hogy tökéletes egyezés van. Egy sebész azt mondta nekünk, hogy 1 a 22 millióhoz volt ennek az esélye” – ujjongott Lucy Humphrey.

Tavaly októberben mindkettőjüket megműtötték a walesi Cardiff egyik klinikáján. Lucynek teljesen megváltozott az élete, és örökké hálás lesz a donorjának, no meg a kutyájának, Indie-nek is, aki egy pillanat alatt kiszimatolta, kire van a gazdájának szüksége.

„Az ösztönei azt súgták neki, hogy Katie egy kedves, barátságos és nagylelkű ember, aki szívesen segít nekem” – hatódott meg a gazdi.

„Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy találkozhattam Lucyvel. Hetente háromszor négy órát töltött dialízisen, ami számomra pokolian hangzik. A transzplantáció volt a legjobb dolog, amit valaha tettem. Nagyon büszke vagyok magamra, és a családom is büszke rám”– mondta a donor.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés