ACNEWS

2024. September 23.   |   Tekla napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Havas Henrik ezért gyűlöli Forró Tamást

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Havas gyűlölettel teli haraggal emlékezik volt műsorvezető társára, mert szerinte aljas módon viselkedett vele.
Hirdetés
Ad image

Havas Henrik soha nem bocsát meg Forró Tamásnak, gyűlölettel beszél róla, amiért számtalan kínos és vállalhatatlan percet okozott neki. Pedig a két műsorvezető számos politikust elsőként hívott be a műsoraikba vitázni. A munkakapcsolat mögött azonban nem volt barátság, sőt, mára annyira elfajult kettejük viszonya, hogy Havas Henrik alig tudja türtőztetni magát, ha Forró szóba kerül.

Aljas volt velem

„Ha találkozunk, leköpöm – jelentette ki Havas a Blikk talk! műsorának vendégeként. – Nem azért, hogy beszervezték, hanem mert én nagyjából tudom, hogy őt hogy szervezték be. Az a dolog lényege, hogy aljas volt velem. Pont az volt a baj, hogy semmit nem csinált. Én 1995-ben felkérést kaptam Horn Gyulától, hogy legyek államtitkár.. vagy a titkosszolgálatot felügyelő miniszter, vagy pedig a kommunikációért felelős államtitkár. Én ezt választottam, mert legalább egy év kellett volna, hogy kiismerjem magam egy idegen területen. Akkor azt mondtam Forrónak, hogy én azt kértem Horntól, mielőtt leteszem az esküt Göncz Árpád előtt, kapjak egy papírt arról, hogy nem voltam ügynök, nincs semmilyen adótartozásom, és essek túl egy vagyongyarapodási vizsgálaton. Ha ez a három papír megvan, elvállalom, ha nem, akkor nem.”

Havas úgy meséli, akkor külön szólt Forrónak, jelezze, ha van olyasmiről tudomása, ami később kellemetlen lehet rá nézve. „Mondtam, hogy most mondja meg, van-e valami, amit rajtam számon kérhetnek, mert a környezetemet is megvizsgálják. Utána már bíróságra kellett menni, mert hosszú oldalakon írtak arról, hogy Forró ügynök volt, és hát, a Havas Henrikről semmilyen papír nincs, na, de hát együtt dolgoztak – dohogott a televíziós.

Te is beálltál a sorba

Havas szerint a kollégája ügynökmúltja szorosan összeforrt az ő nevével is, és kénytelen volt olyan dolgokkal kapcsolatban magyarázkodni, amikhez semmi köze nem volt.

– Horváth Balázs – aki akkor miniszter volt – azt mondta nekem, „azért örülök, Henrik, hogy te is beálltál a sorba, van is mit jóvátenned”. Mondom: tessék? Mit kell jóvátennem? Hát, azt mondja, tudod, a Tamással aláírtatok. Mondom, hogy én..? – mesélte Havas Henrik arról, hogy a belügyminiszter gyakorlatilag megvádolta azzal, hogy ügynök.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés