ACNEWS

Heller Tamás: Vigyázunk Jóska özvegyére – Ma lenne 83 éves Sas József

Sas József ma lenne 83 éves, barátja és rokonai vigyáznak a legendás komédiást egy éve gyászoló Zsuzsa asszonyra.

Hirdetés
Ad image

Sas József ma lenne 83 éves, barátja és rokonai vigyáznak a legendás komédiást egy éve gyászoló Zsuzsa asszonyra.

Még mindig nincs túl a férje elvesztésén Sas József özvegye. A nemzet komédiása tavaly, nem sokkal 82. születésnapja után hunyt el koronavírus-fertőzés miatt, miközben folyamatos orvosi felügyeletre szorult 2019-es kétoldali agyvérzése után. A nevettető az agyi katasztrófa után is igyekezett megtartani a jókedvét, rendszeresen tréningezett, hogy visszanyerje fizikai állapotát, sőt több interjút is adott. A járvány kitörésekor azonban a neje, Zsuzsa elzárta mindenkitől, hogy még véletlenül se kapja el a fertőzést, de sajnos így sem kerülte el őt a Covid-19, amibe végül tavaly január 17-én halt bele.

Néhai barátja, Schmuck Andor úgy gondolja, Sasnak sikerült elérnie, amit sokaknak nem; még életében halhatatlanná vált és évszázadok múlva is hivatkozási alap lesz a munkássága.

„Nincs Sas József 2.0. Egy és megismételhetetlen volt Jóska. Évtizedek múlva nem fogják tudni az emberek, ki volt az akármilyen miniszter sok-sok évvel korábban, de Sas József nevére és vicceire emlékezni fognak.  Amennyire lehet, a szellemi örökségét és a politikai kabarét, mint műfajt szeretnék továbbvinni. Ez a Fészek Művészklubbot is szerencsére érdekli, miután nagy siker volt a Veszélyes Évszakok, avagy egy Schmuckot sem illetve az Ördög ürgéje című kabarék. Idén, ha a járvány engedi, szeretnénk folytatni ezt a sorozatot, természetesen Heller Tamással és Beregi Péterrel, hiszen ők tették le Sassal együtt az alapját ezeknek az esteknek. Manapság a politikai kabaréra nagy szükség lenne, hiszen az igazi mindig pártatlan. Remélem, mihamarabb folytathatjuk és részese lehetek a következő produkciónak is” – árulta el Schmuck.

Fotó: ATV

Heller Tamás humorista a nemzet komédiásának legközelebbi barátai közé tartozott, aki Beregi Péterrel együtt igyekszik továbbvinni az előadásainak a szellemiségét, miközben rendszeresen keresi özvegyét, Zsuzsa asszonyt.

„Vigyázunk rá, karácsonykor is kerestem, folyamatosan beszélünk. Nehéz feldolgozni egy ilyen veszteséget, tán nem is lehet, még mindig rettenetesen hiányzik neki Jóska. A halálával nem múlt el az a kapocs, amit iránta és a családja iránt éreztem, hiszen 42 évig dolgoztunk együtt, voltunk barátok, még akkor is, amikor nagyon nem érettünk bizonyos dolgokban egyet. Emlékszem, még 2019-ben, a 80. születésnapja után beszéltünk arról, hogy kéne még egy nagy dobást csinálni. A nyaralása után akartunk nekiállni, de a sztrók közbeszólt. Igyekszünk továbbvinni azt a politikai humort, ami az ő munkásságát jellemezte, bár manapság inkább a szórakoztatás a cél, így is annyi nehézség és tragédia van a világban” – mesélte lapunknak Heller.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés