ACNEWS

Hétméteres szobrot állítanak II. Erzsébetnek corgikkal a palástján

Pixabay
Pixabay
Rutland megye főhadnagya azzal bízta meg Hywel Brân Pratley szobrászművészt, hogy készítsen egy szobrot az egykori uralkodóról, amely a helyi könyvtár előtt áll majd.
Hirdetés
Ad image

– Olyan szobrot akartam, ami Őfelségét királynőként tükrözi az utókor számára – mondta Dr. Sarah Furness, Rutland főhadnagya (a király megyi személyes képviselője – a szerk.). – De szerettünk volna tenni valamit azért, ami tükrözi a melegségét és az emberségét is.

Hywel Brân Pratley szobrászművész hétméteres alkotása a fiatal Erzsébet királynőt díszruhában, fején az 1333 gyémántból és 169 gyöngyből álló, felbecsülhetetlen értékű gyémánt- és gyöngykoronával – amelyet IV. György 1821-es koronázására készítettek –, a Térdszalagrenddel a ruháján és szeretett corgijaival ábrázolja majd.

A szobrász a The Telegraph-nak azt nyilatkozta, reméli, hogy a kutyák segítségével megragadhatja a néhai királynő lényegét – írja a people.com.

Dr. Sarah Furness elmondta, hogy a királynő szeptemberi halála után levelekkel árasztották el az emberek az egész megyéből, amely körülbelül két órára van Londontól északra, East Midlandben. Sokan a veszteséget személyes gyászként élték meg, ezért körülbelül 160 000 dollárt gyűjtöttek össze Pratley víziójának életre keltéséhez. Úgy tudni, hogy ez az első szobor, amelyet a néhai királynő emlékének szentelnek.

A corgik Erzsébet királynő szinonimájává váltak az uralkodása alatt. Az uralkodónak több mint 30 corgija és dorgija (tacskó és korgi keveréke) volt élete során. Sarah Ferguson fogadta örökbe a királynő utolsó két corgiját, Sandyt és Muickot az uralkodó tavaly őszi halála után.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés