ACNEWS

Hetven gyerek lett rosszul reggel egy dél-pesti általános iskolában

Fotó: OMSZ
Fotó: OMSZ
Ki kellett üríteni Budapesten egy általános iskolát, miután többen rosszul lettek. Gáz szivárgott az egész épületben, 30-35 gyerek került kórházba.
Hirdetés
Ad image

Ki kellett üríteni egy XXIII. kerületi általános iskolát, miután ma reggel szúrós gázszag járta be az épületet. Az eset alatt többen rosszul lettek. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője arról számolt be az MTI-nek, hogy 10 mentőautót riasztottak a helyszínre. 30-35 gyereket vizsgálnak jelenleg is a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetében.  „Nem sokkal háromnegyed nyolc előtt érkezett a jelzés, hogy egy XXIII. kerületi általános iskolában szúrós szagot éreznek. A fővárosi tűzoltók kiérkezése előtt 500 diák hagyta el az iskolát.” – mondta el Kiss Ádám, a Fővárosi Katasztrófavédelemi Igazgatóság helyettes szóvivője.

A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, amelynek eredménye szerint veszélyes anyag jelenlétét nem lehetett kimutatni a levegőben. Az MTI értesülése szerint a Dinnyehegyi közi Török Flóris Általános Iskolában 70 gyerek panaszkodott rosszullétre, róluk a helyszínre érkező mentők gondoskodtak. Győrfi Pál az MTI érdeklődésére telefonon elmondta, hogy tíz mentőautót riasztottak a helyszínre, és az elsődleges információk szerint egyik gyermek sincs súlyos állapotban, sőt kollégái semmilyen „komoly” sérülést nem találtak. A gyerekek arról számoltak be, hogy szúrós szagot éreztek, majd torokkaparás, szédülés jelentkezett náluk, ezután ürítették ki az intézményt.

„Mi azt sem tudtuk, hogy mi történt, most jöttünk ki, de megyünk is haza. Van, akiket bent vizsgálgatnak. Van vagy hét mentő, meg két tűzoltó, az egyik mentő gyerekmentő” – mondta két diák a Metropolnak. Elmondások szerint volt, akit azonnal hazaküldtek, megint másokat a tornaterembe tereltek össze. Az egyenlőre kérdéses, hogy mi történhetett. „Állítólag vagy gázspréztek az egyik osztályban, vagy pedig gázszivárgás történt, nem tudjuk, melyik lehet. Érdekes, mert állítólag semmit nem lehetett kimutatni. De úgy hallottuk, hogy az egész azzal kezdődött, hogy az egyik gyereknek kapart a torka, furcsa szagot érzett. Aztán egyre többen lettek. Mi is most visszük haza a gyereket, mert a tanítás elmarad ma.” – mesélte a lapnak az egyik szülő.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés