ACNEWS

Hogyan hat Barbie a szépségiparra

Fotó: EverDerm Klinika
Fotó: EverDerm Klinika
Barbie – Margot Robbie-nak köszönhetően – ismételten meghódította a világot, és ezt minden túlzás nélkül állíthatjuk, elég csak rápillantani a Barbie-film nézettségi adataira.
Hirdetés
Ad image

Vajon ugyanilyen erőteljes hatást gyakorolhat a 21. századi szépségiparra is? 

A Barbie-film és hasonló társai inspirálhatják a szépségipart azáltal, hogy új és kreatív sminkstílusokat, hajformázási lehetőségeket vagy akár divatot mutatnak be. Új tendencia lehet a színes, merész smink megjelenése, a természetes szépség kiemelése, és az egészséges bőrápolás fontosságának hangsúlyozása is.

Nem szabad elfelejteni, hogy a Barbie- és a Ken babák elsősorban játékok. A testalkatuk, valamint a megjelenésük nem szabad, hogy befolyásolja az emberek önbecsülését vagy az ideális női- és férfi testképet. A valóságban minden ember egyedi és különleges, nincs egyetemesen megállapított „tökéletes” testalkat vagy külső megjelenés. Az a fontos, hogy egészséges testképet alakítsunk ki, és azt fogadjuk el, továbbá figyeljünk az egészséges önértékelés megtartására, függetlenül a külső megjelenéstől.

Nézőpont kérdése, hogy a Barbie-film vagy a hozzá hasonló filmek hogyan hatnak a 21. századi szépségtrendekre. Ezek az alkotások akár nagy mértékben befolyásolhatják is az esztétikai beavatkozások népszerűségét és a külső megjelenés megváltoztatásához való hozzáállást.

Ha a filmek az egyediség elfogadását és a természetes szépség kiemelését hangsúlyozzák, akkor a fiatalok kevésbé érezhetnek késztetést az irreális szépségideálok elérésére, és inkább elfogadják és értékelik a saját kinézetüket. Ugyanakkor, ha a Barbie-filmek túlzottan idealizált és irreális szépségképet sugallnak, az a fiataloknak torz képet adhat az esztétikai beavatkozásokról, és növelheti a túlzott beavatkozásokhoz való hajlandóságot. A Barbie filmeket azonban hasznosítani is lehet, mint lehetőséget arra, hogy pozitív üzeneteket közvetítsünk a fiataloknak az önelfogadásról és a valódi szépségről, és hogy segítsük őket abban, hogy elfogadják és szeressék magukat olyannak, amilyenek valójában.

Fontos kihangsúlyozni, hogy a valódi szépség a különbözőségben rejlik. Minden ember egyedi és szép a maga módján, és nincs szükség az irreális testideáloknak való megfelelésre. Az egészséges testkép és az önbizalom az, ami igazán kiemeli a szépséget. Az esztétikai kezelések nem arra valók, hogy megváltoztassák valakinek a megjelenését az ideálisnak vélt külső elérésére. Sokkal inkább a pozitív testkép és az önbizalom megerősítésére szolgálnak. Az EverDerm Laser & Beauty Klinika orvosai is úgy gondolják, hogy a természetes szépség fokozása és hangsúlyozása az, ami nélkülözhetetlen.

Törekedhetünk a Barbie külső elérésére esztétikai beavatkozásokkal, mint például a Supermodel Look. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy Barbie egy fiktív karakter, és a teljes mértékben tökéletes megjelenés nem elérhető. Ezt egyaránt tudnunk kell megérteni és elfogadni is.

Esztétikai beavatkozásokat saját magunk boldogsága érdekében vegyünk igénybe, és ne azért, hogy valakire – akár egy fiktív, rajzolt karakterre – hasonlítsunk. (x)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés