ACNEWS

Holnaptól nem lesz gondja a használt gumiabroncsokkal

Pixabay
Pixabay
Október 1-től ugyanis nem kérhet pénzt a gumis, ha ott hagyjuk nála a használt abroncsot.
Hirdetés
Ad image

Október elsejétől kötelező külön gyűjteni a hulladékká vált gumiabroncsokat, melyeket a hulladékgazdálkodásért felelős MOHU MOL Zrt. és alvállalkozói, valamint a gumiabroncs-forgalmazók térítésmentesen átvesznek – erről az Energiaügyi Minisztérium adott ki közleményt.

Az ok: júliustól elindult az új hulladékgazdálkodási rendszer. A tárca reménye szerint az intézkedéssel „emelkednek a hulladékgyűjtési és hasznosítási arányok, ami hozzájárul a hulladékokból előállított másodnyersanyagok kínálatának növekedéséhez és az illegális hulladéklerakás csökkenéséhez”.

A közlemény szerint a kormány célja az ország megtisztítása az illegálisan elhelyezett vagy elhagyott hulladékoktól; a Tisztítsuk meg az Országot! projekt részeként eddig több százezer tonna elhagyott hulladékot szállítottak el főként közterületről, erdőből, folyók, vasúti és közúti létesítmények mellől.

Az illegális szemétlerakatok helyszínének beazonosítását segíti a HulladékRadar applikáció is, mely immár közel 30 ezer felhasználóval bír.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés