ACNEWS

Horror Boconádon: gyászolja az utca a halálra égett Pali bácsit

fotó: Pixabay
fotó: Pixabay
Rejtélyes okok miatt gyulladt ki a férfi háza, hiába jöttek gyorsan a tűzoltók, a mentők, ő és a kutyája is odalett a tűzben.
Hirdetés
Ad image

Gyászolnak Boconádon a Balázshalmi utca lakói, és azt találgatják, hogy mi okozta a rejtélyes tüzet, ami porig égette a házat, és megölte lakóját, a Sz. Pált és imádott kutyáját. „Ma hajnalban arra riadtam, hogy a lángok fénye bevilágítottak az ablakomon. Kiszaladtam az utcára, kiderült, hogy a Pali háza ég – mesélte az AcNews-nak Magdika néni (85). – Miközben nyüzsögtek itt a tűzoltóautók, durrogtak a tetőcserepek, kirobbantak az ablaküvegek. Félelmetes volt. Minden nap délután kiültem a ház elé a padra. Amikor megjött Pali a munkából, odajött hozzám, beszélgettünk. Nagyon sajnálom, hogy meghalt. Jó ember volt. Ha meg kellett javítani a zárat, a csapot, rá mindig számíthattam. Ezekben a percekben is folyik a helyszínelés, rendőrök és tűzvizsgálók keresik a tragédia okát.”

Magdika néni úgy véli, a tragikus sorsú szomszédja vacsorát főzött és a tűzön felejtette az ételt. Az idős asszony büszke rá, hogy jó a szomszédok laknak az utcájában, és most eggyel kevesebb van belőlük. De Magdika néni idős kora ellenére is segített Sz. Pálnak. Kulcsa volt a férfi házához, aki ha megkérte, napközben beengedte a villanyóra leolvasót, a gázost.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerint kollégái három tűzoltó autóval  vonultak ki a 80 négyzetméteres földszintes házhoz, amelynek a tetőszerkezete és több helyisége is égett. Egy óra alatt tudták megfékezni a lángokat, majd az épület átvizsgálásakor egy férfi holttestét és egy elpusztult kutyát találtak. A katasztrófavédelem vizsgálja a tűz okát és körülményeit.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés