ACNEWS

Időalapú jegyet vezetne be a BKK

2022-től jöhet a 30, 60, és 90 perces jegy.

Hirdetés
Ad image

2022-től jöhet a 30, 60, és 90 perces jegy.

Az időalapú jegyről indított közönségszavazást a Facebook-oldalán még október közepén a BKK, azt tudakolva, hogy milyen összvonalas, időalapú mobiljegyet szeretnének: 30, 60, vagy 90 perceset. E jegytípus lényege, hogy nem kellene minden átszálláskor új jegyet érvényesíteni, csak arra kellene figyelni, hogy a megfelelő időtartamra szóló jegyet váltsa meg az utas az utazás kezdete előtt.

A vasárnap déli állás szerint közel négyezren szavaztak, a legtöbben (a válaszadók fele) a 60 perces változatra. A második legnépszerűbb a 90 perces jegy (a válaszok mintegy 30 százalékával).

A Telex meg is kérdezte a Budapesti Közlekedési Központ, amely azt válaszolta, hogy 2022 elejétől tervezik bevezetni az új lehetőséget, a jegytípus mobiltelefonról is megvásárolható lenne.

Mint azonban a BKK írta, még nincs végleges döntés a hosszáról és a működéséről, „a pontos termékkoncepció részleteinek kidolgozása még folyamatban van, dolgoznak a megvalósításán”. Hozzátették, az igények pontosabb megismerése céljából további vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy az új, időalapú mobiljegy termékportfóliót kialakítsák.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés