ACNEWS

Így kereshetsz pénzt a TikTok videók bámulásával

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Valósággá válik minden kamasz álma: mostantól pénzt lehet keresni azzal, ha a TikTok-on videókat nézünk, osztunk meg vagy lájkolunk.
Hirdetés
Ad image

A Bytedance, a TikTok mögött álló kínai vállalat elindítja a TikTok Lite nevű alkalmazást. Az új applikáció a réginek egy leegyszerűsített másolata, ami még lassú internetkapcsolathoz, illetve régebbi készülékekhez készült. Az, hogy létezik egy leegyszerűsített változat nem újdonság alapvetően. Hasonló már régóta létezik a Facebook és a Spotify esetében is többek között. Azonban a TikTok és a TikTok Lite között óriási különbség, hogy utóbbival a felhasználók pénzt is tudnak keresni.

A Blick.ch beszámolója szerint az alkalmazás használata közben érméket gyűjthetünk azzal, hogy rendszeresen megnyitjuk és használjuk azt, videókat nézünk, meghívjuk barátainkat vagy egyéb feladatokat hajtunk végre. Ezek az érméket Amazon-utalványokká, PayPal-os ajándékkártyává válthatjuk be, vagy jóváírhatjuk a TikTok élő közvetítésekhez. A cél az egyébként, hogy napi 3600 érmét összegyűjtsünk, ami 0,36 eurónak (141 forintnak) felel meg. Maga az alkalmazás úgy néz ki, mint egy videojáték és egyértelműen egyfajta jutalmazási rendszerre helyezi a hangsúlyt.

Ez eddig mind mesésen hangzik, azonban mint mindig, itt is van egy csavar. Illetve kettő, tekintve, hogy hazánkban nem elérhető a lehetőség. Így csak a Spanyolországban vagy Franciaországban élők élvezhetik az ingyen pénzt. Legalábbis azok, akik androidos készülékkel rendelkeznek és elmúltak 18 évesek. Az új alkalmazás elindítási időpontja is kérdéses még. Az Unió ugyanis az év elején eljárást indított a TikTok ellen, miután kérdésessé vált, hogy annak algoritmusa függőséget okoz-e.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés