ACNEWS

III. Károly király segítséget kér

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
A brit uralkodó a közelgő húsvét alkalmából emlékeztette az embereket egymás segítésének fontosságára.
Hirdetés
Ad image

III. Károly hangüzenetet küldött a hagyományos királyi nagycsütörtöki istentiszteletre, de rákbetegsége miatt nem tudott személyesen részt venni rajta. Károly menyét, Katalin hercegnőt jelenleg szintén rákbetegséggel kezelik.

Jézus volt a példa arra, hogyan kell szolgálnunk másokat és gondoskodnunk egymásról” – mondta Károly, aki arra is emlékeztetett, hogy nemzetként mennyire szükségük van azokra, „akik baráti kezet nyújtanak nekünk, segítenek, különösen a szükség idején”.

A hangüzenetet a Buckingham-palotában rögzítették. A fotón Károly egy íróasztalnál ült kék öltönyben, mikrofonnal és előtte virágokkal. Betegsége miatt Károly jelenleg nem vállal nagyobb nyilvános szereplést – írja a krone.at.

A húsvéti ünnepségek nyitányaként az uralkodó nagycsütörtökön különleges maundy-érméket adományoz 150 férfinek és nőnek. Ez az évszázados hagyomány az apostolok lábának Jézus által az utolsó vacsorán történt megmosására emlékeztet. Károly, aki másfél éve király, tavaly Yorkban osztotta ki az érméket. Az idei worcesteri szertartáson felesége, Kamilla királynő képviselte.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés