ACNEWS

Már biztos, hogy nem köt életbiztosítást a belügy a tűzoltókra

Fotó: wikipedia -Globetrotter19
Fotó: wikipedia -Globetrotter19
Biztosítást továbbra sem köt a Belügyminisztérium, de nem hagyja cserben a tűzoltókat.
Hirdetés
Ad image

Mint közleményükben írják: a korábbi biztosítási összeget fizeti ki meghalt vagy megsérült munkatársainak mostantól. Ezt szabályozásban fogják rögzíteni, amely visszamenőlegesen április 12-től érvényes lesz.

Ahogy tegnap az AcNews megírta, mivel lejárt a tűzoltók élet- és balesetbiztosítása, és a Belügyminisztérium nem köt újat – nem kaphatnak pénzbeli kártérítést, mert megszűnt a csoportos baleset- és életbiztosításuk. A munka közben bekövetkezett sérülés vagy halál miatt az érintettek nem jogosultak biztosítási sérelemdíjra. A tárca azt nyilatkozta: azért nem sikerült új szerződést kötni, mert a februárban erre kiírt közbeszerzésre beérkező minden ajánlat magasabb volt, mint a Belügyminisztérium erre a célra szánt költségvetése.

A Belügyminisztérium friss közleménye szerint erre nem lesz szükség, azt írják: a minisztérium „a továbbiakban az elmúlt évek biztosítási díjaival megegyező összeget fizet ki a káreseményekből eredő károk mérséklése érdekében a korábbi biztosítotti körbe tartozó állománytagok részére. A támogatást visszamenőleges hatállyal, 2023. április 12-től biztosító szabályozás előkészítése megkezdődött.” – idézi a Telex.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés