ACNEWS

Irán-barát milíciák megtámadtak egy amerikai támaszpontot Kelet-Szíriában

Irán-barát milíciák tüzérségi támadást indítottak egy amerikai katonai támaszpont ellen a kelet-szíriai Deir ez-Zórban hétfő este - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű civilszervezet.

Hirdetés
Ad image

Irán-barát milíciák tüzérségi támadást indítottak egy amerikai katonai támaszpont ellen a kelet-szíriai Deir ez-Zórban hétfő este – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű civilszervezet.

Az al-Omar olajmezőn található bázist több találat érte, de csak anyagi károk keletkeztek – tette hozzá a megfigyelőközpont.

Helyi források szerint négy rakétát lőttek ki olyan területről, amely a szíriai kormány felügyelete alatt áll. Az Irán-barát síita milíciák a damaszkuszi kormány szövetségesei.

Szintén az OSDH értesülése szerint a Washington vezette terrorellenes nemzetközi koalíció válaszul tűz alá vette al-Majadín várost, amelyet az Irán-barát milíciák tartanak ellenőrzésük alatt.

A Szana szíriai állami hírügynökség megerősítette ezt.

Wayne Marotto amerikai katonai szóvivő elmondta, hogy az amerikai csapatokat rakétatámadás érte, de az első értesüléseik szerint senki sem sebesült meg. Marotto nem közölte, melyik csoport állhat a támadás mögött.

Az Egyesült Államok több légicsapást hajtott végre a hétvégén a Teherán által támogatott milíciák ellen Irakban és Szíriában, megtorlásul azért, hogy a félkatonai szervezetek robbanóanyaggal felszerelt drónokkal és rakétákkal támadtak amerikai katonákat és létesítményeket Irakban.

A légitámadásokat Joe Biden amerikai elnök utasítására hajtották végre. Biden, aki öt hónapja lépett hivatalba, immár másodszor rendelt el légitámadásokat Irán-barát milíciák ellen. Az első csapássorozatot februárban hajtották végre szintén támadások megtorlásául.

Az amerikai védelmi minisztérium hangsúlyozta: az elnök eltökélt abban, hogy megvédi az amerikai katonákat. A Pentagon közölte: két milícia ellen intéztek most támadást, a Kataib Hezbollah és a Kataib Szajjid as-Suhada ellen.

Iraki források szerint az utóbbi csoport négy harcosa életét vesztette a légicsapásban. A milíciák bosszút esküdtek.

Irak és Szia önkényesnek nevezte és elítélte az amerikai támadásokat.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés