ACNEWS

Iskolai öngyilkos lövöldözés – három embert őrizetbe vettek

fotó:illusztráció / pixabay
fotó:illusztráció / pixabay
Egy nyolcadikos kilány tüzet nyitott az osztálytársaira.
Hirdetés
Ad image

Őrizetbe vették az iskolai lövöldözést követően a gimnáziumot őrző biztonsági cég vezetőjét, egy biztonsági őrt, valamint valamint az apját annak a lánynak, aki fegyvert vitt be az iskolába és rálőtt az osztálytársaira, és maga is meghalt. –

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség egy rendvédelmi forrásra szerint az őrizetbe vételek csütörtök este történtek. Elmondása szerint a nyomozás megállapította, hogy az iskolának volt ugyan fémdetektora, de ez nem volt felszerelve és bekötve. Az intézmény ezt azzal indokolta, hogy megpróbálta teljesíteni a rendkívüli helyzetek minisztériumának tűzvédelmi előírásait, amit a fémdetektor keretei akadályoztak volna.

Az eset részleteiről az AcNews is beszámolt: a lövöldözés csütörtökön történt a brjanszki 5. számú gimnáziumban. Egy 14 éves diáklány előagyszános puskát vitt magával, amelyből tüzet nyitott az osztálytársaira. Két diák életét vesztette, egyikük a támadó volt.

Öt sebesültet szállítottak kórházba. Csütörtök este a két sérült iskolást helikopterrel Moszkvába szállítottak kezelésre.

A belügyminisztérium közölte, hogy a lefoglalt puska legálisan volt az osztálytársaira támadó lány apjának tulajdonában – írta az MTI.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés