ACNEWS

Két szóval búcsúzott a nyolcadikos lány, aki ma tüzet nyitott az iskolában

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
"Két napja már nem volt igazán önmaga" - magyarázta az iskolában lövöldöző kislány összetört édesanyja.
Hirdetés
Ad image

Ma reggel Alina, a csupán nyolcadikos diáklány lövöldözést rendezett, majd öngyilkosságot követett el a brjanszki №5 gimnáziumban.

A lány már napok óta készült a mészárlásra, és reggel, amikor elindult az oktatási intézménybe, már tudta, hogy mit fog elkövetni. Alina abben az iskolában tanult az első osztálytól kezdve. Ikertestvére, Mása vele együtt.

A 8. osztálynak, ahol a tragédia történt, a második órára kellett beérkeznie az iskolába. Mása időben érkezett, de Alina néhány percet késett. Úgy tűnik, ezt az időt a fegyver előkészítésével töltötte. Amikor a folyosón sétált, az osztályfőnök látta őt, és észrevette, hogy a lány kezében egy terjedelmes táska van – írja az mk.ru.

Alina akkor lépett be az osztályterembe, amikor a biológiatanár kiosztotta a füzeteket. Nem célzott konkrétan senkire, inkább véletlenszerűen lőtt. Több gyerek riadtan elfutott. Akik elestek, könnyebben megsérültek – az egyik áldozata például lábsérülést szenvedett. A legsúlyosabb sérüléseket egy fiú szenvedte el, aki a karján és a törzsén kapott lőtt sebet.

Alina osztályfőnöke, Ljudmila Zsireshonkova kémiatanárnő szerint a lány nagyon zárkózott volt. „Túlságosan is csendes volt” – magyarázta a pedagógus. A nő azt is elmondta, hogy két hónappal ezelőtt Alina konfliktusba keveredett az osztály többi lányával. „Akkor megbeszélést tartottunk a szülőkkel. Az aktívabb lányok konfliktusba kerültek a kevésbé aktívval – Alinával. Akkor elmagyaráztam, hogy hogyan kell viselkedni, beszélgetni egymással. És úgy tűnt, hogy ezután elkezdtek normálisan kommunikálni.”

Hát tévedett.

Alina aznap nem reggelizett, ami meglepte az édesanyját. Egyébként a lány édesanyja észrevette, hogy az elmúlt két napban a gyermeke nem volt igazán önmaga. „Szinte semmit nem beszélt, nem válaszolt a kérdésekre” – magyarázta.

Mielőtt elindult, Alina csak két szót mondott az anyjának: „Ne üvölts”.

Az asszony nem értette, mire gondol a lánya. Nyilván arra, hogy az anyja sírni és fájdalmában üvölteni fog, amikor megtudja, mi történt. Egy óra múlva bekövetkezett a tragédia.

Alina apja a brjanszki sörgyár biztonsági szolgálatánál dolgozott. Tőle lopta el a lány a puskát, amiből az osztálytársaira lőtt. Az apa most őrizetben van.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés