ACNEWS

Ismét áthelyezték a kórházi ellátásokat

Fotó: Illusztráció / Pexels
Fotó: Illusztráció / Pexels
Újabb öt kijelölő határozatot tett közzé az NNGYK, amelyben egyes kórházi ellátásokat más intézményekbe helyeznek át.
Hirdetés
Ad image

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ változtatásai között szerepel:

  • a balassagyarmati Kenessey kórház nőgyógyászati, szülészeti és újszülött fekvőbeteg-ellátását határozatlan időre a Salgótarjánban lévő megyei kórházba helyezték át. Ez mintegy hatvan település, köztük Balassagyarmat mellett Szécsény, Romhány és Rétság lakóit érinti. Mint ismert, a balassagyarmati kórház szülészeti-nőgyógyászati ellátásával már nyár óta gondok adódtak. Novemberben pedig úgy döntött az intézmény vezetése, hogy 2023-ban már szünetelni fog a betegellátás – írja a 444.
  • Solymárról és Pilisszentivánról a fogszabályozás járóbeteg-ellátását visszavonásig a Semmelweis Egyetem Klinikai Központba helyezték át. A helyi ellátás felfüggesztésének oka a kijelölő határozat szerint „személyi feltétel hiánya”.
  • a szolnoki kórház februárban néhány napon nem tud szájsebészeti, valamint neurológiai ügyeletet biztosítani, szintén a személyi feltételek átmeneti hiánya miatt. Így az arc- és állcsont-szájsebészeti ügyelet, valamint a stroke-ellátás és a neurológia ügyeletére ezeken a napokon hét budapesti, egy-egy kecskeméti és debreceni kórházat, illetve klinikai központot jelöltek ki.
  • felújítás és költözés miatt március elejéig szünetel a szegedi egyetem Szent-Györgyi klinikai központjában a molekuláris genetikai laboratóriumi diagnosztika. Ezt a pécsi egyetem és négy budapesti intézmény végez ebben az átmeneti időszakban.
Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés