ACNEWS

Ismét ölni akart Muki: letartóztatták a rettegett makói rémet

Erzsike néni minden nap kimegy unokája, Pénzes Heni sírjához/fotó: Virág Márton
Erzsike néni minden nap kimegy unokája, Pénzes Heni sírjához/fotó: Virág Márton
Muki 15 éves korában vált hírhedtté, amikor fához kötözött, megerőszakolt és felgyújtott egy 18 éves lányt.
Hirdetés
Ad image

Az elvetemült Muki, alias K. András15 éves volt, mikor 2006. július 20-án kirabolta és bestiális módon megölte a magyarcsanádi Pénzes Henriettát. Ezért a Csongrád Megyei Bíróság csak 15 év szabadságvesztésre ítélték. Két éve szabadult, az első útja a nővéréhez, Makóra vezetett. Ahelyett, hogy hálás lett volna neki, amiért befogadta őt, szolgaként bánt vele. Azt akarta, hogy a nő mindenben kiszolgálja, szinte a rabszolgájává akarta tenni.

Erzsike néni gondosan ápolja Muki áldozatának sírját Fotó: Virág Márton

Rács mögött várja a tárgyalást

A férfi többször is halálosan megfenyegette a nőt, volt, hogy kést fogott rá. Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor tavaly március 28-án elborult  férfi agya, két kézzel szorította a nővére torkát és megöléssel fenyegette. Most Muki ellen különös visszaesőként elkövetett emberölési kísérlet miatt emelt vádat a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség. A férfi letartóztatásban várja sorsa alakulását, ügyét a Szegedi Törvényszék tárgyalja majd.

A 81 éves Erzsike néni épp a temetőből jött haza, amikor utolértük. Unokája Pénzes Heni sírját látogatta éppen. Mint mondta, felkavarták az emlékek, amikor megtudta, hogy Muki kiszabadult a börtönből. Ahogy az is indulatokat ébresztett benne, hogy visszakerült a börtönbe.

Amit Muki tett, arra nincs bocsánat

„Nem való az életre az a gyilkos. Vele is azt kéne csinálni, amit ő tett a kisunokámmal. Belőle már sosem lesz normális ember, nem is kellett volna kiengedni – mondta sírva, könnyeit nyelve Erzsike néni. Elárulta: amikor az unokája sírjára helyezi a virágot, mindig hallja az első szavait. Eszébe jut, ahogy egyévesen  megtette az első lépéseit. És az is, amikor Heni 2006. július 19-én este elindult Makóra a végzetes randevúra.

A tragikus sorsú Henrietta édesapja, Pénzes Sándort nem lepte meg, hogy Muki visszakerült a börtönbe. Soha nem találkozott lánya gyilkosával, de ha szembe menne vele az utcán, akkor sem bántaná. Szerinte az önbíráskodás nem lehet elfogadható válasz, de amit Muki tett, arra soha nincs bocsánat.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés