ACNEWS

Ítéletidő pusztított Budapesten, megbénította a felhőszakadás

Hatalmas széllel csap le az átvonuló hidegfront/fotó: Pixabay
Hatalmas széllel csap le az átvonuló hidegfront/fotó: Pixabay
Leállt a villamosforgalom, beáztak a pincék, a házak.
Hirdetés
Ad image

Akkora felhőszakadás csapott le Budapestre szerda este, hogy megbénult a forgalom. Zugló több utcájában pincéket öntött el a víz, a Remény utcát pedig egy kidőlt fa torlaszolta el.

A Könyves Kálmán körút és Kőbányai úti aluljáróban 80 centiméter magasan állt a víz, a csatorna nem tudta elnyelni. Emiatt teljesen megbénult a villamosforgalom – adta hírül a katasztrófavédelem.

De az ország más pontjain is jelentős károkat okoztak az esőzések: a tűzoltók folyamatosan szivattyúzzák a pincékbe, garázsokba, udvarokra befolyt vizet, illetve eltávolítják a viharok miatt kidőlt fákat vagy leszakadt ágakat az utakról.

Jászberényben a csatornarendszer és az árkok nem tudták elnyelni az esőt, így számos bejelentés érkezett pincéket elöntő és házakba betörő vízről.

Pilisvörösváron, a Mátyás király utcánál kilépett a medréből a patak, egy utat teljesen le kellett zárni. A Somogy megyei Karádon egy családi ház udvarán fél méter magasan állt a víz, az udvaron tartott ötven tyúk elpusztult, mire megérkeztek segíteni a tűzoltók – írta a katasztrófavédelem.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés