ACNEWS

2024. September 07.   |   Regina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Itt a megoldás az eperlábra!

Fotó: EverDerm
Fotó: EverDerm
Az eperláb, vagy más néven a ’strawberry leg’ egy gyakori bőrprobléma, amely elsősorban az erősebb szőrzetű nőket érinti. Ma már azonban erre is létezik tartós megoldás, melyről az EverDerm Klinika szakértői számoltak be nekünk.
Hirdetés
Ad image

Ha régi borotvával vagy borotvakrém nélkül szőrtelenítünk, az a bőr irritációját eredményezheti. Erre az irritációra reagálva jelennek meg az eper magokra emlékeztető fekete pontok. Ezek az apró pöttyök tulajdonképpen az olajjal, baktériummal és elhalt hámsejtekkel eltömődött szőrtüszők. Bár ezek nagyrészt ártalmatlanok, esztétikailag igencsak zavaróak lehetnek.

A ’strawberry leg ’kialakulásának másik jellemző oka a keratosis pilaris. Ez egy igen tipikus eset, amely során a bőrben felesleges keratin termelődik. A keratin felhalmozódása a szőrtüszőkben apró, kemény csomókat képez, amelyek piros vagy sötét pöttyök formájában jelenhetnek meg a bőrön. A keratosis pilaris örökölhető, de gyakran éghajlatváltozás, száraz bőr esetén vagy hormonális változások miatt is kialakulhat.

Bár a száraz bőr önmagában nem okoz ilyen jellegű problémákat, ennek hatására azonban bőrünk sokkal érzékenyebbé válik. Így az irritáltság esélye is nagyobb, amely könnyen vezethet az eperláb kialakulásához.

Sokféle hámlasztó és savas termékkel találkozhatunk a piacon, amelyek enyhíteni tudják az eperláb tüneteit. Bár ezek a termékek hatékonyan oldják fel a bőrben felgyülemlett keratint, nem megfelelő használatuk több kárt okozhat, mint jót. A helyes szőrtelenítés nem oldja meg magát a problémát, de jelentősen csökkentheti a bőrirritációt. A szőr újranövése után azonban ismét könnyen kialakulhat az eperláb és szőrtüszőgyulladás is.

A fentebb említett kezelési lehetőségek mind csak rövidtávú és felületes megoldást biztosítanak az eperláb és a szőrtüszőgyulladás problémájára. A legtartósabb megoldást, ami hosszútávon kezelni tudja ezen bőrproblémák tüneteit az a lézeres szőrtelenítés. A lézerfény célzottan pusztítja el a szőrtüszőket, anélkül, hogy károsítaná a környező bőrszövetet. Így a szőrszálak nem nőhetnek vissza, a bőrfelület pedig ép és egészséges marad!

Fotó: EverDerm

Ha Te is küzdesz az eperláb problémájával és szeretnél tartós eredményeket elérni, akkor érdemes megfontolni a lézeres szőrtelenítés lehetőségét. Az azonban nagyon fontos, hogy olyan klinikához fordulj, ahol szakképzett specialisták személyre szabott kezelési tervet állítanak össze számodra! Az EverDerm Klinikán a legkorszerűbb technológiát alkalmazzák a lézeres szőrtelenítésben, így nyugodtan fordulhatsz hozzájuk és fektethetsz bizalmat szakértelmükbe.

(Forrás: Everderm)

(hirdetés)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés