ACNEWS

Itt az allergiatesztelés új korszaka

Fotó: EverDerm jóvoltából / Shutterstock
Fotó: EverDerm jóvoltából / Shutterstock
Legyen szó bármilyen allergiáról, az komoly hatással van az életünkre. Szerencsére már kínzó tesztek nélkül is kideríthetjük, hogy mi a baj.
Hirdetés
Ad image

Az allergiák diagnosztizálása és kezelése az orvostudomány egyik legdinamikusabban fejlődő területe. Az allergiás reakciók, legyen szó ételallergiáról, pollenallergiáról vagy állati szőrre adott reakciókról, komoly hatással lehetnek az emberek életminőségére. Azonban sokan nem tudják, hogy a modern orvostudomány már képes véranalízis segítségével szinte minden típusú allergiát kimutatni, beleértve a leggyakoribb és a ritkább allergéneket is.

Az allergiák vérvizsgálattal történő kimutatása

A vérvizsgálat alapú allergiatesztek egyik legnagyobb előnye, hogy kevésbé invazívak és gyorsabbak, mint a hagyományos bőrpróbák. Ezek a tesztek képesek azonosítani a leggyakoribb allergéneket, mint például a dió vagy a mogyoró, amelyek súlyos allergiás reakciókat okozhatnak. Emellett az olyan ritkább allergéneket is képesek kimutatni, mint például a hal félékre adott allergiás reakciók. A vérvizsgálatok során az IgE (immunglobulin E) antitestek szintjét mérik, amelyek jelenléte jelzi az allergiás reakciókra való hajlamot. Ez a módszer rendkívül pontos, és képes különbséget tenni az egyes allergének között, így az orvosok személyre szabott kezelési tervet tudnak kialakítani a páciensek számára.

Kép: EverDerm jóvoltából

Az EverDerm HealthCare Klinika vérvizsgálatai

Az EverDerm HealthCare Klinikán Európa legnagyobb laborjával, a SYNLAB-al együttműködve közel 6000 különböző vérvizsgálat érhető el, köztük a legkomplexebb allergia tesztek is. Ez a széleskörű tesztpaletta lehetőséget ad arra, hogy pontosan azonosítsák a páciensek allergiás reakcióit kiváltó anyagokat. Egy egyszerű vérvétellel gyorsan és fájdalommentesen elvégezhető a vizsgálat, ami után az eredményeket kérés esetén a klinika belgyógyászai is elemeznek, és egyedi kezelési javaslatokat tesznek.

Stresszmentes vérvétel, azaz a vérvétel jövője

Sokan félnek a vérvételtől, különösen azok, akik érzékenyek a tűszúrásra. Az EverDerm HealthCare Klinika erre a problémára is megoldást kínál az úgynevezett stresszmentes vérvétellel. Ez a módszer helyi érzéstelenítést alkalmaz, hogy minimalizálja a tűszúrással járó kellemetlenségeket. Az eljárás időtartama mindössze fél órával hosszabb, ugyanakkor sokkal komfortosabb élményt biztosít a páciensek számára.

Az allergiák diagnosztizálása nem csak a jelenlegi tünetek kezelésében, hanem a jövőbeli problémák megelőzésében is kulcsfontosságú. A korai diagnózis lehetővé teszi az egyedi kezelési tervek kialakítását, amelyek segítségével a páciensek elkerülhetik az allergiás reakciók súlyos következményeit. Az EverDerm HealthCare Klinikán elérhető vérvizsgálatok széles skálája innovatív megoldásokat kínál mindazoknak, akik szeretnék pontosan azonosítani allergiáikat és hatékony kezelést kapni. (X)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés