ACNEWS

2024. September 18.   |   Diána napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Itt az özönvíz, 120 km-es szél tépi cafatokra a fél országot

Fotó: MTI
Fotó: MTI
Az özönvízzel együtt 120 kilométeres szélvihar tépi szét a fél országot, közben Budapesten másodfokú árvízvédelmi készültség van.
Hirdetés
Ad image

Megérkezett Magyarország fölé az özönvizet hozó ciklon, amit 120 kilométeres szélvihar kísér. Közben a Duna áradása miatt Budapesten elrendelték a másodfokú árvízvédelmi készültséget. Emiatt hétfőtől a fővárosban lezárják az alsó rakpartokat.  

Ma késő délutántól várhatóan tovább fokozódik a szél, kiemelten a Soproni-hegység, Kőszegi-hegység, illetve a Bakony és a Balaton környezetében akár 120 kilométeres sebességet meghaladó széllökések is előfordulhatnak. A Balatonnál az időjárási helyzetre való tekintettel a legmagasabb fokú, piros riasztás várható – adta hírül a HungaroMet.

Szombat délutántól a lehulló csapadék mennyisége az ország túlnyomó részén meghaladja a 20 mm-t. A lehulló csapadék mennyisége az Északi-középhegység térségében egy szélesebb sávban többfelé akár meghaladhatja az 50 millimétert. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között valószínű. Késő estére 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés