ACNEWS

Izrael döntött a megerőszakolt nők sorsáról

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Az illetékes izraeli minisztérium tisztviselői részletes tervet dolgoztak ki arra, hogy mi lesz azoknak a nőknek a sorsa, akiket elraboltak és megerőszakoltak a palesztin terroristák.
Hirdetés
Ad image

Október 7-én, a Hamasz támadásakor rengeteg izraeli nőt ejtettek túszul, majd erőszakoltak meg. Közülük sokan teherbe is estek. Most el kell dönteniük, hogy megtartják-e a babát vagy megszakítják-e a terhességet.

Miután Izraelben a békenapokon terhességmegszakítási bizottság dönt arról, hogy helyt adnak-e egy abortuszkérelemnek vagy sem, a kormány kidolgozott egy részletes tervet azok számára, akiket elraboltak és teherbe ejtettek a támadás vagy a fogság során. A helyzet pedig súlyos: közel négy hónap elteltével még mindig több mint 130 izraeli van a Hamasz karmai között. Rengeteg a fiatal nő, illetve a tinédzser.

A NewYork Post információi szerint éppen ezért a civil hatóságok az Izraeli Védelmi Erőkkel karöltve egy olyan programot hoztak létre, amely egységesíti a rendelkezésre álló erőforrásokat és támogatja az áldozatok, köztük a terhesség különböző szakaszaiban lévő nők kezelését, beleértve az orvosi és pszichológiai segítséget is.

A Holonban található Wolfon kórház már megtette az első lépéseket az ügyben, kidolgozták az ehhez szükséges infrastruktúrát és protokollt. Eszerint az első fázis részeként az egészségügyi személyzet megvizsgálja a betegeket, majd, ha terhességről is szó van, akkor felmérik a magzat fejlődését. Második lépésként az egykori túszoknak segítséget nyújtanak a trauma feldolgozásában. Ezután kell a nőknek eldönteniük, hogy megszakítják-e a terhességet.

Azok, akik úgy döntenek, hogy megtartják a gyermeküket, anyagi, jogi és mentálhigiénés támogatást kapnak a kormánytól.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés