ACNEWS

Jemeni csapás: bosszút esküdtek a húszi lázadók

Jemen / Fotó: Pixabay
Jemen / Fotó: Pixabay
A húszi lázadók bosszút esküdtek: "Amerikának és az Egyesült Királyságnak fel kell készülnie arra, hogy nagy árat kell fizetniük".
Hirdetés
Ad image

Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia a szövetségesek támogatásával este katonai csapást mértek a jemeni húszi lázadókra, több célpontot is támadtak.

Az ok: az Izrael és az iszlamista Hamász közötti gázai háború kitörése óta a húszik többször támadtak olyan hajókat a Vörös-tengeren, amelyekről feltételezték, hogy Izraellel állnak kapcsolatban. A nagy hajózási társaságok egyre inkább elkerülik az útvonalat, a húszik pedig közvetlenül is támadják Izraelt drónokkal és rakétákkal.

A lázadók bosszúval fenyegetőznek a katonai csapásért. Az Irán által támogatott jemeni lázadók egyik képviselőjét idézték, aki szerint Jemen „amerikai és brit hajók, tengeralattjárók és vadászgépek masszív agresszív támadásának volt kitéve”.

A katonai csapás közvetlen válasz volt a Vörös-tengeren a nemzetközi hajózás ellen elkövetett, példátlan húszi támadásokra. Joe Biden amerikai elnök nem habozna további intézkedéseket elrendelni, ha szükséges – írja a krone.at.

A közös nyilatkozat szerint a katonai csapást is az ENSZ alapokmányával összhangban hajtották végre. Ez az önvédelem jogán alapuló válasz volt a húszik Vörös-tengeri hajók elleni „illegális, veszélyes és destabilizáló” támadásaira.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés