ACNEWS

Joe Biden megmagyarázta, hogy „mit nem mondott”

Fotó: wikimedia.org /Gage Skidmore from Peoria
Fotó: wikimedia.org /Gage Skidmore from Peoria
Biden korábban azt mondta, azért indul ísmét, hogy legyőzhesék Trumpot. Nem hagyhatjuk, hogy nyerjen – tette hozzá. Aztán tegnap már magyarázkodni kényszerült.
Hirdetés
Ad image

Joe Biden szerint nem ő az egyetlen demokrata politikus, aki le tudja győzni Donald Trumpot. Ezt amerikai elnök újságírók előtt szerdán mondta, magyarázva keddi kijelentését, miszerint azért indul, hogy elődje újbóli elnökségét megakadályozza.

Joe Biden szerdán a Fehér Házban egy nyilvános eseményen arra a kérdésre, hogy úgy gondolja-e, ő az egyetlen demokrata, aki képes lehet a választásokon legyőzni Donald Trumpot úgy fogalmazott, hogy „nem én vagyok az egyetlen, de le fogom győzni”.

Joe Biden egy nappal korábban, kedden támogatói előtt, egy kampányadományokat gyűjtő eseményen úgy nyilatkozott, hogy nem biztos abban, elindulna a 2024-es választáson, ha Donald Trump nem szállt volna versenybe. „Ha Trump nem indulna, akkor nem vagyok biztos abban, hogy indulnék. Nem hagyhatjuk, hogy győzzön” – fogalmazott.

Joe Biden 2024-es választási kampányának egyik vezetője szerdán úgy nyilatkozott, hogy egyelőre nem döntöttek arról, hogy az újraválasztásáért induló elnök részt vesz-e a hagyományos elnökjelölti vitákban jövő ősszel. Quentin Fulks azt mondta, hogy megnézik majd a tervezett időpontokat, de egyelőre szeretnének egy versenyképes választási kampányt kiépíteni.

Donald Trump kedden egy nézők előtt felvett televíziós interjúban kommentálta Joe Biden szavait. Azt mondta, hogy véleménye szerint nem a hivatalban lévő elnök lesz a demokrata párt jelöltje, mert fizikai és szellemi állapota nem teszi alkalmassá erre.

Az előző elnök arra a demokrata vádra reagálva, hogy „diktatúrát” építene az Egyesült Államokban, ha ismét a Fehér Házba választanák, úgy fogalmazott, hogy nem lenne diktátor, kivéve hivatali idejének első napját, amikor azonnal intézkedne a határ lezárásáról, és az amerikai kőolajkitermelés helyreállításáról.

(MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés