ACNEWS

Június 3-tól ingyen milliók ütik a magyarok markát

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Újabb részletek derültek ki az Otthonfelújítási Programmal kapcsolatban. Az érintettek június 3-tól adhatják le a pályázataikat.
Hirdetés
Ad image

A kormány április elején jelentette be, hogy új lakossági épületenergetikai korszerűsítést támogató programot indít. Az érintett családi háztulajdonosok egy 7 millió forint összegű beruházási keretre pályázhatnak. Tegnap a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményéből derült ki, hogy a programban június 3-tól az MFB Pontokon keresztül lehet majd részt venni. Az Index arról számolt be, hogy szerdán ülésezett a Lakás- és Ingatlanpiaci Tanácsadó Testület, ahol a lakáspiac szereplői osztották meg tapasztalataikat és javaslataikat egymással.

A szektor üdvözölte a nemrég bejelentett programot és kiemelte a hazai építésgazdaság alapanyaggyártói, kereskedői és kivitelezői számára megrendelést jelentő hatását, együttesen támogatva a gazdaságélénkítést és lakásállomány megújulását. A program sikere pedig kiemelten fontos ezáltal a kormánynak és a piaci szereplőknek is. „Ennek érdekében az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. kialakít egy felületet, amelynek segítségével a leendő pályázó előzetes kalkulációkat végezhet el a várható költségeket és energiamegtakarítást tekintve. Utóbbi megmutatja, hogy a tervezett beruházással elérhető-e a támogatás feltételeként meghatározott, épületenként legalább 30 százalékos primer energiamegtakarítás. A program keretében kivitelezői minősítéssel is segítjük a lakosságot a megfelelő szakemberek megtalálásában” – mondta el Fábián Gergely államtitkár. Beszédében aláhúzta, hogy a kamatmentes hiteltermék a háztartások önerejével együtt akár 7 milliós beruházással járul hozzá a családok otthonának felújításához, amely keretében:

  • épület külső határoló elemeinek hőszigetelése;
  • nyílászárócsere;
  • használati melegvíz-rendszer korszerűsítése és
  • fűtésrendszer korszerűsítése valósítható meg akár 3,5 millió forint vissza nem térítendő támogatással.
Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés