ACNEWS

Jön a otthonfelújítás, marad a kamatstop

MTI/Bruzák Noémi
MTI/Bruzák Noémi
Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter bejelentette, hogy a napokban érkeznek a régóta várt otthonfelújítási program részletei.
Hirdetés
Ad image

Nagy Márton a Világgazdaság és a Figyelő TOP200 rendezvényén jelentette be, hogy végre megérkezik a várva-várt otthonfelújítási támogatás. A miniszter elmondása szerint a részleteket a következő napokban az NGM és az energiaügyi minisztérium jelenti majd be. Hozzátette, hogy egyúttal arra is fel kell készülnünk, hogy július elseje után is velünk marad a kamatstop. Valamint a közeljövőben jelennek meg a GINOP Plusz (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz) programok is. A miniszter elárulta, hogy év eleje óta a CSOK Plusz programra 2000 család jelentkezett, akik összesen 49 milliárd forintot igényeltek.

A rendezvényen tartott beszédében kitért arra is, hogy jövőre 4 és 5 százalék közötti bővülést remél a gazdasági tárca. Ami optimistább, mint a jegybank várakozása. Ez az emelkedés Nagy Márton szerint a megfelelő körülmények között hosszútávon is fenntartható lesz.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés