ACNEWS

Kalocsai Zsolt lett az Év Üzleti Példaképe

Kalocsai Zsolt lett az idei év üzleti példaképe Fotó: V.L.
Kalocsai Zsolt lett az idei év üzleti példaképe Fotó: V.L.
A Bizalom Gálán hét kategóriában ismerték el a sikeres cégvezetők munkáját, és egynek ítélték a Leader Of The Year díjat.
Hirdetés
Ad image

Immár hagyomány, hogy a Bizalmi Kör Vezetői Klub díjazza a magyar cégek legkiemelkedőbb vezetőit, tulajdonosait. Azonban a Corinthia Hotel nagytermében tartott IX. Bizalom Gála díjátadó ceremóniájára a gazdasági élet kiemelkedő szereplői mellett a hazai sztárvilág képviselői is kíváncsiak voltak. A vendégek az alkalomhoz illően szmokingban, nagyestélyiben suhantak végig a folyosókon, át a termeken.

Gangel Péter: „A tagjaink életét szeretnénk jobbá tenni” Fotó: V.L.

Mindannyian elcsendesültek, amikor Gangel Péter, a Bizalmi Kör alapítója és tulajdonosa megszólalt.Mint mondta, az idei esemény a „man in the mirror” azaz az ember a tükörben koncepciójára épült. Hiszen, a tükör több jelentéssel is bír. Lehet átjáróként tekinteni rá. De belenézve egyfajta önreflexiós, fejlődési folyamaton is keresztül mehetünk, mivel szembesülünk eddigi teljesítményünkkel és emberi értékeinkkel egyaránt. Majd idézte Michael Jackson Man in the mirror című szerzemények refrénjét, melynek fő üzenete: „ha a világot egy kicsit jobb hellyé akarjuk tenni, akkor az első ember, akivel a változást kezdeni kell, az az, akit a tükörben látsz: Te magad!”

A díj a csapatot illeti

Gangel Péter azt is elmondta, hogy a 2011-ben útjára indított vezetői klub ma Magyarország első számú vezetői network-je. Ahová kizárólag cégtulajdonosok vagy cégvezetők kerülhetnek be. „A bizalmi kör tagjai a magyar versenypiac legfontosabb hatásközpontjai, piacvezetői” Mi a tagjaink életét szeretnénk jobbá tenni, hogy ők is jobbá tudják tenni alkalmazottaik és a környezetük mindennapjait” – magyarázta az elnök. Ezután ismertették a hét kategória legjobbjait egyenként szólították a színpadra. Végül hatszázötven üzletember vastapsa kíséretében Kalocsai Zsolt, az RSM Hungary ZRt. ügyvezetője vehette át az idei év üzleti példaképének járó Leader of The Year díjat. Az adó,-számviteli,-és jogi tanácsadással foglalkozó cég vezetője elmondta: katarzisként élte meg, hogy a 2023-as év üzleti példaképének választották. Szerinte az elismerés a közös munkának szól, tehát a csapatát illeti.

Kalocsai Zsolté az idei díj, ahol a teljesítmény, a kompetenciák és a szív dönti el, ki a győztes Fotó: V.L

„A díj tehát további felelősséggel jár, hiszen többen követik majd a tevékenységünket, épp ezért példát kell mutatnunk, és egyben be kell bizonyítanunk, hogy méltók vagyunk erre az elismerésre – szögezte le Kalocsai Zsolt. Az est fénypontja a lenyűgöző finálé volt, amikor is a meghívott művészek előadását egy közel harminc főből álló gyerekkórus kísérte. Egészen biztos, hogy az a 650 vendég, aki részese volt ennek az élménynek még sokáig emlékezni fog rá

A díjazottak névsora

Az év fiatal cégvezetője: Hajnal Ádám, Alias Innovations Kft.

Az év női cégvezetője: Kiss Krisztina, Ködmön Könyvelőiroda Kft.

Digitalizációs különdíj: Dr. Tóka József, Dentalklinik Dr.Tóka Kft.

Mikrovállalati kategória: Papp Gábor, Stratos Magasépítő Zrt.

Kisvállalati kategória: Glósz Andrea, Glósz és Társa Kft.

Középvállalati kategória: Dr. Tóka József, Dentalklinik Dr. Tóka Kft.

Nagyvállalati kategória: Markovich Béla, Mapei Kft.

Leader of The Year díj nyertese: Kalocsai Zsolt, RSM Hungary Kft.

Tóka József fogorvos a középvállalati kategória mellett a digitalizációs különdíjat is kiérdemelte. Az átadó után kijelentette, hogy ez a dupla elismerés olyan számára, mint egy életműdíj.

A 29 éves Hajnal Ádám, „Az év fiatal cégvezetője” kategória győztese, valamint a 31 éves Papp Gábor, a mikrovállalati kategória nyertese abban egyetértettek, hogy hisznek a generációváltásban. És úgy látják, hogy azoknak a vállalkozóknak, akik a rendszerváltás idején kezdtek el építkezni, lassan időszerű lesz átadni a tudásukat és a tapasztalataikat. A sikerük titka pedig ilyen fiatalon a céltudatosság, a nagy célok kitűzése, valamint az, hogy rengeteg energiát beletettek a vállalkozásaikba.

Markovich Béla, a nagyvállalati kategória díját vihette haza, kiemelte, hogy egyetlen stratégiájuk van: „segíteni az embereknek a jövő épületeit felhúzni. Amit megálmodtak, az felépüljön.”

Glósz Andrea, a kisvállalati kategória győztese a férjével 31 éve hihetetlen lelkesedéssel és motivációval csöppent bele a vállalkozói világba. Ezt a létformát mind a mai napig különlegesnek tartja, és bár hordoz magában nehézségeket és kihívásokat, de csodás sikereket is tartogat. Mindezeket pedig a legjobb egy társsal megélni – hangsúlyozta.

Kiss Krisztina Az év női cégvezetője” kategória győztese úgy vélte, „ha fejben el tudjuk dönteni, hogy sikeresek akarunk lenni, és találunk egy jó célt, akkor onnantól kezdve minden a rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy megvalósítsuk.

Dr. Tóka József fogorvos és Végh Richárd vezérigazgató (jobbra) Fotó: V.L.

Végh Richárd a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója a zsűriben a vállalati szellem témájáért felelt. Mint mondta, a hazai piacon egyre nő azoknak a cégeknek a száma, amelyek eljutottak egy bizonyos érettségi szintre. Méretben, komplexitásban, nemzetközi versenyképességben tőzsdeképesekké váltak. Míg 2016-ban 300 ilyen céget tartottak nyilván a tőzsdei statisztikák, ma már több mint 500 ilyen vállalkozást jegyeznek. A vezérigazgató megjegyezte: „A Bizalmi Körben jelenlévő vezetők a cégeiket építik, míg a tőzsde a magyar értékpiacot, hogy legyen miből finanszírozni a vállalkozások növekedési terveit. Ha ezt nézem, bizakodó vagyok a jövőt illetően” – jelentette ki Végh Richárd.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés