ACNEWS

Kegyetlenül drága lesz a rántott hús

rántott hús (Fotó: shutterstock)
rántott hús (Fotó: shutterstock)
Hatalmas felháborodást keltettek a sertéstenyésztésre vonatkozó szigorító szabályozások. Sokan a szeretett ételüket, a rántott húst féltik a legjobban, hiszen a következő áremelkedés már a küszöbön áll és jócskán hatással lehet a panírozott gyönyörre.
Hirdetés
Ad image

A politika eddig is jelen volt a kocsmákban, de most begyűrűzhet az éttermek és a gyorskiszolgálók közbeszédébe is. 5 eurós, azaz 2000 forint körüli összeggel emelkedik a sertéshús kilós ára. Felső-Ausztriában már érvénybe is lépett az emelés. A Heute a bécsieknél érdeklődött, hogy felderítsék mi a helyzet a szomszédos ország más pontjain. Az osztrák lap a legendás bécsi belvárosi vendéglő, a Bastei Beisl tulajdonosát kérdezte, hogy szerinte vajon az áremelés milyen hatással lesz a rántott hús fogyasztásra.

A rántott hús nemzeti kincs

„Az állatjólét nagyon fontos számunkra, vendéglősök számára. Az állatoknak méltósággal kell élniük. Az utóbbi időben megváltoztak a vendéglátóipar prioritásai, a minőség egyre fontosabbá vált. Lehetséges, hogy a hús mostantól drágább lesz”

– fejtette ki a portálnak Erwin Scheiflinger, aki egyáltalán nem tart attól, hogy az áremelés hatással lesz a rántotthúsfogyasztási szokásokra.

„A rántott hús a nemzeti kincsünk és nem engedjük, hogy bárki elvegye tőlünk, még akkor sem, ha 20 vagy 30 centtel többe kerül” – tette hozzá nevetve a tulajdonos, aki elmondta, hogy ez a 20-30 centes emelkedés azt jelentené, hogy a Bastei Beisl 18,10-18,20 eurós áron, azaz 7500 forint körüli összegért tudja majd adni a rántott húst. Azonban nem csupán az új, állatjóléti irányelv az egyetlen oka az áremelkedésnek.

rántott hús (Fotó: shutterstock)
Egy adag rántott hús akár 7500 forintba is kerülhet majd (Fotó: shutterstock)

Nem mindegy az sem, hogy disznó vagy borjú

„Az energia- és személyzeti költségek is emelkednek. Természetesen örülök az alkalmazottjaim többet keresnek, de végső soron ezt a fogyasztó fizeti meg” – mondta Scheiflinger, majd elárulta, hogy az sem mindegy milyen húsból készül az osztrákok kedvenc étele.

„Az osztrák a disznós típus, ez messze a legnépszerűbb étel, legalábbis a helyi vendégek körében. Sok turista bécsi szeletet ( a bécsi szelet hagyományosan borjúból készül) is rendel, ilyenkor meg kell kérdeznünk, hogy melyik állatból készüljön a rántott hús, mivel akár tíz eurós árkülönbségek is lehetnek”

– tette hozzá Erwin Scheiflinger, aki arra is kitért, hogy a turistáknál lényegesen kisebb szerepet játszik a pénzt, mint a helyi vendégeknél.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

NEKED AJÁNLJUK

Hirdetés
Ad image
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elindult az ACNews YouTube csatornája!

Mi vár rád a csatornánkon? Izgalmas, folyamatosan frissülő tartalmak, sztárinterjúk és aranyos kiskutyák!