ACNEWS

2024. July 03.   |   Kornél, Soma napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Kényszerleszállás Budapesten: kórházba vitték az utast

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Egy utas rosszulléte miatt szakította meg útját a Hongkongba tartó repülőgép, aminek fékje landolás közben túlhevült.
Hirdetés
Ad image

Rohammentő vitte kórházba az utast, akinek rosszulléte miatt Budapesten leszállásra kényszerült a British Airways BA 31-es Londonból Hongkongba tartó járata. A fedélzeten 273 utas, valamint 13 fő személyzet tartózkodott. Azonban a landolás után újabb vészhelyzet állt elő. Túlmelegedett a repülőgép fékrendszere, amit a tűzoltóknak kellett visszahűteni. Az eset vasárnap a késő esti órákban történt – tudatta a hírt a Budapest Airport az MTI-vel.

Állítólag a fékrendszer túlhevülését az okozta, hogy a gép túlsúlyos volt a tartályaiban lévő üzemanyag mennyisége miatt. Az állóhelyre való beállást követően a tűzoltók megmérték a fékek hőmérsékletét, és azonnal megkezdték azok hűtését. Az autoszektor szerint miután az üzemi hőmérsékletre visszahűtötték, átadták a gépet a szerelőknek.

A Budapest Airport közölte: a torony a túlsúlyos leszállás miatt készenléti állapotot rendelt el egy időre. Eközben az utasok a terminálon várják a légitársaság döntését a felszállással kapcsolatban. Az utast, aki rosszul lett,  a Dél-pesti Centrumkórházban ápolják.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés