ACNEWS

Kés a fejben: meghalt egy rendőr

Manheimi késes támadás / Fotó: Youtube -képernyőkép
Manheimi késes támadás / Fotó: Youtube -képernyőkép
A fejen-nyakon szúrt rendőr sokáig mesterséges kómában tartották, az orvosok hiába küzdöttek az életéért, a tüntetést biztosító rendőr belehalt a késes támadásba.
Hirdetés
Ad image

A németországi Mannheimben a Pax Europa (BPE) iszlámellenes mozgalom által szervezett rendezvényen késes támadásban megsérült rendőrt meghalt. Közölte az állami bűnügyi hivatal szóvivője.

A péntek reggeli támadás során egy férfi a város központjában lévő piactéren több embert megsebesített, köztük a rendőrt, aki életveszélyesen megsérült. A rendőrt a tarkóján és fején szúrták meg. A gyilkos fegyverként egy harci kést használt.

A támadót meglőtték. Azóta megműtötték, de jelenleg nem alkalmas a kihallgatásra – mondta a rendőrségi szóvivő. Az indíték egyelőre tisztázatlan. Egybehangzó médiajelentések szerint egy 25 éves, az afganisztáni Heratból származó, Dél-Hessenben élő férfiról van szó. Biztonsági források szerint egy német nő a felesége, két gyermeke van.

Közben a támadásban szintén megsérült iszlámkritikus Michael Stürzenberger is megszólalt a kórházból. Arról számolt be, hogy több szúrt sebet szenvedett, amelyek közül az egyik a combján okozott „jelentős vérveszteséget”. Az arcán is megsérült.

Röviddel a támadás után egy videó keringett az interneten a támadásról. Ezen látható, ahogy a támadó profi mozdulatokkal és villámgyorsan több embert megszúr. Egy rendőr is látható, aki végül lelőtte a támadót. Több rendőr a földre szegezte a férfit. A rendőrség, az ügyészség és az állami bűnügyi hivatal szerint csak egy lövés dördült el.

Christian Specht (CDU), Mannheim polgármestere terrortámadásnak minősítette a késes támadást, és azt mondta: „Mannheim városa és a mannheimi városi társadalom nevében a leghatározottabban elítélem ezt az aljas, brutális terrortámadást egy iszlámkritikus rendezvényen”.

A bűncselekmény utáni estén egy „Imam Meta” felkavaró videója járt körbe a Tiktokon. Ebben az iszlamista üdvözli a késes támadást: „Végre egy jó hír” – mondta az iszlám bíráló Stürzenberger elleni támadásról. Az elkövetőt „barátnak” és „példaképnek” minősítette, és megígérte, hogy pénzt küld neki. A férfi azzal is megfenyegetőzött, hogy ilyesmi mindenkivel megtörténik, „aki kritizálja az iszlámot” – és többször is mutatott egy kést.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

18+

Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves?

Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!