ACNEWS

2024. September 16.   |   Edit napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Kész, vége, szakított Milák Kristóf az edzőjével

Fotó: MTVA
Fotó: MTVA
Mester és tanítványa között eltűnt az őszinteség, eltűnt a bizalom, a siker ellenére ez vezetett a végleges edzőcseréhez.
Hirdetés
Ad image

Az őszinteség, a partneri viszony hiánya miatt szakított Milák Kristóf edzőjével. Akinek vélhetőleg az elmúlt egy évben fogalma sem volt arról, hogy tanítványa Texasban edz az olimpiára.

„Kristóf felkészítését 2021 szeptemberében vettem át az ő kérésére – nyilatkozta el a Nemzeti Sportnak Virth Balázs edző. – Az volt a célom, hogy Selmeci Attila kiváló munkáját folytassam, és Kristóf pályafutását a már bevált rendszerben, hasonló módszerekkel vigyem tovább. És az, hogy az olimpiai ciklust veretlenül zárjuk. Azt, hogy ez működhet, az őszinte kommunikációra, a partneri kapcsolatra alapoztuk.”

Csakhogy mester és tanítványa véglegesen eltávolodtak egymástól – derült ki Virth Balázs szavaiból.

Rossz volt közöttük a kommunikáció

„Kristóf az olimpia évében, vagyis idén februárban kapcsolódott vissza a közös munkába, de ezek a hónapok már egyáltalán nem hasonlítottak a 2022-es felkészülésünkre. Az utolsó hetek kifejezetten nehezek voltak. Az egymás közötti kommunikáció nem úgy működött már, mint az első másfél évben. Pályafutásom során több világklasszissal dolgozhattam, megtanultam már, hogy akkor legyek mellettük, ha segíthetek, de azt észreveszem, ha nincs szükség rám. Tudni kell a háttérben maradni. Az elmúlt néhány hétben ez így is történt” – folytatta az edző.

Kristófnak új edzőre van szüksége

„Az egymást segítő, közvetlen kapcsolatunkból edző-versenyző kapcsolat lett. A klasszikus értelemben vett munkakapcsolat, amelyben egyikünk sem érezte jól magát” – ismerte el Virth Balázs, aki a lapnak arról beszélt, hogy kiváltságosnak érzi magát, hogy Milák Kristóf edzője lehetett. „Kristóf zseni, korszakos úszó. A legfontosabb az, hogy visszatérjen az úszás szeretete, ez kell ahhoz, hogy a pályafutása folytatódjon. Ám úgy érzem, ehhez új impulzusokra és új edzőre van szüksége. Én további sikereket, még inkább sok-sok boldog pillanatot kívánok neki!” – mondta Virth Balázs.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés