ACNEWS

Kezdődik: Izrael vízbe fojtja a terroristákat és akár a túszokat is – VIDEÓ

Izraeli vízszivattyúk Fotó: twitter / képernyőkép
Izraeli vízszivattyúk Fotó: twitter / képernyőkép
Izrael nem vár tovább… Kicsi az esély rá, hogy a menekülő terroristák törődnek majd a túszok életével.
Hirdetés
Ad image

A Visegrád 24 X-oldala (korábban Twitter) szerint Izrael, amin eddig gondolkodott, azt most megkezdte. Megindították a tengervíz szivattyúzását a gázai alagútrendszerbe, hogy kiűzzék onnan a Hamász terroristáit. Mivel vélhetően még most is tartózkodnak ott foglyok, az ő sorsuk is veszélybe került.

Mint ahogy az AcNews elsők között megírta: Izrael tengervizet akar szivattyúzni a Hamász gázai alagútrendszerébe, hogy ezzel űzze ki vagy ölje meg az ott megbúvó terroristákat. És velük együtt a túszokat. 

Védelmi Erők (IDF) öt nagy vízszivattyút állítottak fel a Gázai övezetben lévő alagútrendszerben, melyeknek segítségével képesek elárasztani a teljes alagutat.  A Földközi-tengerből kiszivattyúzott vízzel megsemmisíthetnék a Hamász földalatti átjáró- és búvóhelyhálózatát, valamint kiűzhetnék onnan az ott megbúvó terroristákat.

A lapnak megszólaló amerikai tisztviselők szerint Izrael már értesítette az Egyesült Államokat.  

A Biden-kormányzatban egyes tisztviselők aggodalmukat fejezték ki az izraeli tervvel kapcsolatban, mások támogatják az alagutak megsemmisítését. Az amerikai kormány aggodalmait erősíti az a tény is, hogy a hatalmas mennyiségű víz bevezetése tartósan károsíthatja a Gázai övezet talajszerkezetét, és az épületek alapozását is jelentősen rongálhatják a vízben lévő szennyező anyagok.

Volt már rá példa, hogy a gázai alagutakba vizet vezettek 2015-ben. Akkor azonban nem Izrael, hanem Egyiptom volt érte a felelős. A céljuk az volt, hogy a Gázai övezet déli határánál lévő csempészalagutakat tegyék használhatatlanná – írja az Index.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés