ACNEWS

Izrael tengervízzel árasztja el a gázai alagutakat

Pexels
Pexels
A szivattyúk már bevetésre várnak.
Hirdetés
Ad image

Izrael egy nagy szivattyúrendszert állított össze, amelyet a Hamász militáns csoport által a Gázai övezet alatt használt alagutak elárasztására használhatnak a harcosok elűzésére – jelentette a Wall Street Journal amerikai tisztviselőkre hivatkozva.

November közepe táján az izraeli hadsereg befejezte legalább öt szivattyú felállítását az al-Shati menekülttábortól mintegy egy mérföldre északra, ezek óránként több ezer köbméter vizet tudnak megmozgatni, és heteken belül elárasztják az alagutakat – írta a jelentés.

Az még nem világos, hogy Izrael fontolóra veszi-e a szivattyúk használatát, mielőtt az összes túszt kiszabadítják. A Hamász korábban azt mondta, hogy foglyokat rejtett el „biztonságos helyeken és alagutakban”.

A Reuters nem tudta ellenőrizni a jelentés részleteit. A The Wall Street Journal szerint az Izraeli Védelmi Erők (IDF) egyik tisztviselője nem kívánta kommentálni az elárasztási tervet, de idézte: „Az IDF különböző módon, különböző katonai és technológiai eszközökkel operál a Hamász terrorképességeinek felszámolására”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés