ACNEWS

Kezeket fel! Jön a rendőrmacska

Fotó: police_cat_amsterdam/Instagram
Fotó: police_cat_amsterdam/Instagram
A hollandok mindig is újító szellemiségűek voltak, de a jelek szerint most minden határt átléptek. Amsterdam utcáin járőrözik az első rendőrmacska.
Hirdetés
Ad image

A kétéves Nimis névre hallgató rendőrmacska egy lakóhajón éldegél gazdájával Amsterdamban. Azonban nem minden macska élete csak játék és mese. Nimisnek komoly munkája van, ugyanis ő tart rendet a környéken, az első rendőrmacskaként. Történt ugyan is, hogy a holland csatornáknak nagyon magasak a falai, így könnyedén a vízbe pottyanhatnak az állatok. Ezért saját mentőmellényt kapott Nimis, amikor gazdájával Lydia Faberrel beköltözött a hajóra. A szomszédok pedig kiszúrták, hogy a cica mentőmellénye kísértetiesen hasonlít a rendőrök egyenruhájára.

https://www.tiktok.com/@thatgoodnewsgirl/video/7356710455936634158?lang=hu-HU

Lydia pedig úgy döntött nem fogja lecserélni a mellényt. Inkább ráragasztott egy matricát rendőrség felirattal. Nimist a helyi (tényleges) rendőrök is nagyon szeretik, ha találkoznak vele minden alkalommal készülnek csoportképek is. A turisták pedig mindig csodálkozva kérdezik a macska gazdáját, hogy tényleg rendőrnek van-e kiképezve az állat. „Ha azt kérdezik mindig mondom, hogy természetesen az. Amszterdam a világ első városa, amelynek saját kábítószer-felderítő macskája van. Látja ezt a nyakörvet? Folyamatosan kapcsolatban áll a rendőrséggel és képeket küld azokról, akiknél kábítószert talál.” – mutat rá cinkos mosollyal Lydia a macska nyakörvén található GPS jeladóra. „Néha észre se veszik, hogy az egészet én találom ki.” – idézte a nőt a Bild.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés