ACNEWS

Kiderült: Erdogan miatt gyilkolt egy kurd a Mercedes gyárban

Fotó: unsplash
Fotó: unsplash
Politikai indittatású lövések dördültek tegnap reggel a Mercedes-Benz sindelfingeni üzemében. Két férfi meghalt.
Hirdetés
Ad image

A szemtanúk azt mondták, hogy a lövéseket a Mercedes-Benz 56-os gyárában adták le. Többek között az S-osztályt is ott gyártják.

A rendőrség és a mentők nagy létszámban, két helikopterrel és több sürgősségi orvossal érkeztek a helyszínre.  A lövések a művezetők irodájának közelében, a futószalagnál dördültek el.

A két áldozat a gyilkos főnöke volt. A targoncavezető férfi legalább 9 lövést adott le rájuk.

A török média arról számolt be, hogy a kettős gyilkosság hátterében Recep Tayyip Erdogan és a török választási harcok álltak. A lövéseket leadó 53 éves kurd férfi Erdogán riválisát Kemal Kılıçdaroğlu-t támogatta. Míg a két 44 éves áldozat Erdogant.

Az ügyészség szóvivője azt mondta, jelenleg minden irányban folyik anyomozás.  

A kurd Murat D., röviddel a bűncselekmény elkövetése előtt közzétett egy videót a TikTok platformon. Ebben egy autóban ülve azt mondta a Bild szerint: „Ha a szabadságod veszélybe kerül, vissza kell szerezned.”  Egy gyári dolgozó úgy tapasztalta, feszültség volt Murat D. és a felettesei között: „Murat elnyomottnak érezte magát”.

A Mercedes-Benz sietett közzé tenni, hogy a három török, köztük a kurd, egyike sem volt a gyár saját alkalmazottja. Egy munkaerő közvetítő cég által dolgoztak náluk.

Az 53 éves elkövetőt a helyszínen elfogták és őrizetbe vették. A gyárban folytatódik a termelés.

(Forrás: bild.de / focus de)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés