ACNEWS

Kiégett a török mém séf – újabb luxusétterme került bajba

Nusret Gokce, azaz Salt Bae / Fotó: Shutterstock
Nusret Gokce, azaz Salt Bae / Fotó: Shutterstock
Valamit nagyon elrontott Salt Bae, a mémből lett mesterszakács. 750 millió forint mínusszal zárta az évet az étterme.
Hirdetés
Ad image

A jelek szerint korántsem elég, ha valamit látványosan tudunk sózni és az mémmé válik. A Salt Bea-ként ismert török Nusret Gökçe bár pillanatok alatt lett híres pár évvel ezelőtt, a jelek szerint a pénzügyekhez már kevesebbet ért, mint a hírnév meglovagolásához. A szakács 2021-ben megnyitott londoni éttermének forgalma erősen megcsappant az évek alatt. Olyannyira, hogy tavaly feleannyi bevételt termelt, mint 2022-ben.

Feleződött egy év alatt a bevétel

A nyitást követő évben ugyanis 3,3 millió font, azaz 1,5 milliárd forint jött be a szakácsnak. Tavaly azonban márcsak 1,7 millió font, azaz 750 millió forintot sikerült termelnie. Az étterem London egyik előkelő negyedében van, a Knightsbridge-ben és Nusr-Et Steakhouse néven üzemel. Az árai pedig már a megnyitásakor is nagy port kavartak világszinten. A mém-séf ugyanis szemrebbenés nélkül százezreket kér el egy-egy aranyozott steakért. Miközben az alkalmazottjainak olyan rossz a fizetése, hogy maximum az általuk elkészített és felszolgált krumplipürét tudnák megvásárolni az étteremben – írja a 24.hu.

De nézzük a számokat: a legdrágább marhahússzelet 1450 fontba, azaz 680 ezer forintba kerül. Azonban még csak nem is ez a fő probléma. Az ételek ugyanis korántsem elsőosztályúak az áraikkal ellentétben. Az internet népe szerint pedig a felszolgálással is akadnak gondok.

Borzalmas kritikákat kapott az étterem

A csalódott vendégek TripAdvisoron az 5-ből 2,5 csillagot adtak az étteremnek. „Az ételek szörnyűek. A hús egyáltalán nem ízletes. Végül egy 300 fontos számla után el kellett mennem egy 5 fontos kebabért. Ez a hely a legnagyobb vicc Londonban.” – olvasható az egyik kritika. „Az emberiség megsértése. A legrosszabb ételek, legrosszabb kiszolgálás. Több mint 1800 fontot fizettünk hárman. Rossz minőségű, büdös hús, kis adagok. Inkább költsünk 50 fontot a helyi étteremben, ott jobb lesz! Soha többé! Maradjatok távol ettől a helytől, ez egy csapda!” – szólt a harsányabb vélemény.

Más annyit mondott, hogy jobb elkerülni a helyet, mint a pestist, hozzátéve, hogy ez a tanács a török szakács londoni éttermére vonatkozik. Salt Bea Los Angeles-i, törökországi és az emírségi éttermei ugyanis a legtöbbek szerint csodálatosak. Az eredetileg hentesként dolgozó 41 éves szakácsnak ugyanis 18, a világ különböző pontjain lévő étterme van. A gondok pedig nemcsak a brit fővárosban lévő kirendeltséggel vannak, ahol még a fűtést is lekapcsolták, hogy így spóroljanak. A brit bulvárlap szerint ugyanis nemrég a New York-i luxuséttermét és hamburgerezőjét is be kellett zárnia.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elindult az ACNews YouTube csatornája!

Mi vár rád a csatornánkon? Izgalmas, folyamatosan frissülő tartalmak, sztárinterjúk és aranyos kiskutyák!