ACNEWS

2024. September 17.   |   Zsófia napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Kihallgatták: tagadja bűnösségét a brutális karateedző

karate / Fotó: Shutterstock
karate / Fotó: Shutterstock
Tagadja a bűnösségét a karateedző, aki felrúgott egy hétéves kisfiút még július 11-én a szolnoki kalandparkban.
Hirdetés
Ad image

Július elején futótűzként járta be az internetet a videó, amin az látható, hogy egy karateedző arrébb ráncigál egy kisfiút, majd felrúgja a gyereket. A 7 éves fiú, akinek annyi volt a bűne, hogy nem akart mászni egy játékon, megpördült a levegőben és a fejére esett. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére elmondta, hogy a gyanúsított nem ismerte el a bűnösségét a folytatólagos kihallgatás során. „Tagadta, hogy bármilyen – akár pszichikai, akár fizikai – sérelem okozására kiterjedt volna a szándéka.” – fogalmazott az ügyész.  Hozzátéve, hogy a gyereknek semmilyen fizikai sérülése sem keletkezett.

Ennek ellenére az eset közfelháborodást keltett, és az edzőt a Magyar Karate Szövetség eltiltotta az oktatástól. A. Tibort, az elkövetőt pedig kitiltották a Yakuzák Sportegyesülettől is, valamint megfosztották a díjaitól és a fekete övet sem viselheti tovább. A férfi egyébként pár nappal az eset után, július 17-én az egyesület honlapján közzétett közleményben kért elnézést. „Mindent megteszek, hogy az igazságszolgáltatás munkáját támogassam, és csak remélni tudom, hogy nem okoztam lelki sérülést a kisfiúnak, akitől a helyszínen bocsánatot kértem, és minden tettemmel igyekeztem jóvá tenni a jóvátehetetlent. Ezúton kérek bocsánatot a szülőktől is, melyet nem remélek.” – fogalmazott.

A Szolnoki Rendőrkapitányság július 29-én kiskorú veszélyeztetésével gyanúsította meg a karateedzőt. Kiskorú veszélyeztetésével és súlyos testi sértés bűntett kísérletével vádolják. A nyomozást augusztusban zárták le, az elbírálásra és az esetleges vádemelésre szeptember végén kerülhet sor legkorábban.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés