ACNEWS

Megtört Ukrajna: tárgyalni kell Oroszországgal

Kuleba / Fotó: Shutterstock
Kuleba / Fotó: Shutterstock
A hétvégi békecsúcson az ukrán külügyminiszter, Kuleba elismerte, hogy nem jöhet létre béke oroszokkal való párbeszédek nélkül.
Hirdetés
Ad image

Kijev kérésére nem hívták meg Oroszországot a Bürgenstockban megrendezésre került békekonferenciára. Itt ismerte el végül Dmitro Kuleba, ukrán külügyminiszter a találkozó után, hogy a háború megoldása lehetetlen anélkül, hogy párbeszéd induljon el Oroszországgal. A hír azért is érdekes, mert Kijev még soha nem volt ennyire egyértelmű a Moszkvával történő párbeszéd szükségességéről azért, hogy meg tudják oldani a konfliktust.

A Blick arról ír, hogy a következő békecsúcs lehet az a pillanat, ami végre a háború végéhez vezethet. Oda már Oroszországot is meg fogják hívni. „Az az elképzelésünk, hogy a következő találkozóval vége lesz a háborúnak.” – nyilatkozta a külügyminiszer. „Természetesen szükségünk van a másik félre is a tárgyalóasztalnál. Nyilvánvaló, hogy ennek biztosításához mindkét oldalra szükség van. Ukrajna jelenleg a lehető legerősebb helyzetben van.” – egészítette ki a fentieket később Volodimir Zelenszkij.

Az azonban nem derült ki, hogy mikor lesz a második ukrajnai békecsúcs, illetve annak helyszínét is homály fedi. „Megértjük, hogy el kell jönnie a pillanatnak, amikor beszélnünk kell Oroszországgal.” – idézte a lap Kulebát.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés