ACNEWS

Kijev polgármestere Trump győzelmében bízik

Vitalij Klicsko / Fotó: Shutterstock
Vitalij Klicsko / Fotó: Shutterstock
Kijev polgármestere szerint Washington a republikánusok miatt nem segít Ukrajnának. Úgy gondolja, egyedül Trump mentheti meg őket.
Hirdetés
Ad image

„Az Egyesült Államok a Republikánus Párt képviselőinek vonakodása miatt nem segít Ukrajnának” – mondta Vitalij Klicsko a Daily Beastnek, miután Washingtonban találkozott Tom Cotton és Lindsey Graham szenátorral.

Szerinte Ukrajna most az amerikai belpolitika túszaként viselkedik. Csalódott amiatt, hogy az USA hagyta, hogy a republikánusok hajthatatlansága ‘túszul ejtse’ Ukrajnát a Kijevnek nyújtott amerikai segélyek kérdésében.

Klicsko hangsúlyozta, hogy a republikánusok retorikáját, miszerint nem segítenek Kijevnek, az amerikai választási kampány diktálja. Az ukrán főváros polgármestere feltételezi, hogy akkor kapnak amerikai segélyt, ha Donald Trump volt elnök megnyeri a választást.

„A szovjet diktatúrával vívott csatákat megnyerő legfényesebb személyiségek olyan republikánusok voltak, mint Ronald Reagan, később pedig ott volt John McCain. Ma azt látjuk, hogy a republikánusok blokkolják a fegyverek szállítását Ukrajnába; Trump is megmondta – ez csak a választási kampány eredménye” – fejtette ki Kijev polgármestere.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés