ACNEWS

Döbbenet: nincs helye a Nemzet Színészének a Nemzetiben

Udvaros Dorottya Fotó: RTL
Udvaros Dorottya Fotó: RTL
Huszonkét év után, anyagi okokra hivatkozva elküldték a legendás Nemzet Színészét, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőt. Udvaros Dorottyát.
Hirdetés
Ad image

Immár bizonyossá vált: Udvaros Dorottya nem tagja a Nemzeti Színháznak. A hír április elején kapott szárnyra, miszerint a teátrum nem hosszabbított vele szerződést, ezért távozik 22 év után. A Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő elmondta: Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg a szerződését. Az igazgató a döntését azzal indokolta a 69 éves színésznőnek, hogy a színház nehéz anyagi helyzetben van – mondta Udvaros a  Magyar Hangnak adott interjújában.

„A kormány elvont 380 millió forintot a színháztól, és idén már nem sikerült befoltozni a költségvetésen ütött lyukakat. Elfogadom, hogy anyagi problémák vannak, de ha valóban ilyen rossz a helyzet, akkor miért kell újabb és újabb külföldi rendezőt leszerződtetni hatalmas összegekért? A Nemzetiben már alig rendeznek magyar művészek” – állította Udvaros Dorottya.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés