ACNEWS

Udvaros Dorottya megszólalt: Ez egy nyitott világ számomra

Udvaros Dorottya Fotó: RTL
Udvaros Dorottya Fotó: RTL
A hét elején kapott szárnya a hír, miszerint Udvaros Dorottya 22 év után távozhat a Nemzeti Színházból. A Nemzet Színésze úgy gondolja élete végéig hajlandó lenne tanulni és dolgozni.
Hirdetés
Ad image

Beszédes, hogy még áprilisban sincs semmilyen új szerződése, a szerződéshosszabbításról pedig titkolózik. A döntést nem a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, hanem az igazgató, Vidnyánszky Attila hozta meg. Udvaros Dorottya nemrégiben még arról beszélt, hogy ha visszagondol a pályájára, egyáltalán nincsen hiányérzete.

„Nagyon sok minden történt velem és nagy hálával tudok gondolni a jó sorsomra, hogy mindez megadatott. Persze elébe mentem ezeknek a lehetőségeknek és készen álltam a sikerre. De ezekért már korábban meg kellett dolgoznom. Soha nem volt szerepálmom, mégis megkaptam szinte mindent. Nem az érdekelt, hogy eljátszhassam Júliát, vagy Lady Macbeth-et, hanem az, hogy kikkel csinálhatom!” – árulta el korábban a Pepita magazinnak.

A színésznő ezek után arról beszélt, hogy biztos benne, hogy a haláláig dolgozni és tanulni fog.

„Nem törvényszerű, hogy az évekkel együtt a kvalitások és a kíváncsiság elmúlik. Ha az ember egyre idősebb lesz, nem jelenti azt, hogy kevésbé érdekli a körülötte lévő világ. Inkább, ahogy megy előre az élet, az ember egyre többet tud. És azt is egyre inkább tudja, hogy mi az, amit még nem tud. Az élet egy egész emberöltőn keresztül áthúzódó tanulási folyamat, ami egy nyitott végű dolog mindaddig, amíg be nem hunyom a szememet. És amíg ez meg nem történik, addig ez egy nyitott világ számomra. Én mindig a véget nem érő munkálkodást láttam magam körül. Apámtól, anyámtól” – fejtette ki a Nemzet Színésze.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés