ACNEWS

Kitépte a barátnője szemét – ma 24 év fegyházra ítélték

Fotó: shutterstock
Fotó: shutterstock
Fegyház-büntetésre ítélték az a nyírségi férfit, aki megvakította volt barátnőjét, mert az nem szeretett volna kibékülni vele.
Hirdetés
Ad image

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és aljas indokból, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése bűntette miatt jogerősen 24 év fegyház-büntetésre ítélte a volt barátnőjét megvakító férfit szerdán a Debreceni Ítélőtábla. Ezzel megváltoztatta és súlyosbította a Nyíregyházi Törvényszék által első fokon kiszabott 20 éves fegyházbüntetést. Az MTI információi szerint az ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, miszerint a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

A tényállás szerint a férfi a bűncselekmény napján a békülés szándékával kereste fel a sértettet, de összeszólalkoztak. A vádlott a nőt a nyakánál fogva a lakásától mintegy harminc méterre, a szántóföldre vonszolta. Ezután a földre lökte, és miközben az egyik kezével a nyakát fogta, a másikkal kitépte a szemgolyóit. Az áldozat elvesztette az eszméletét. Miután magához tért, sikerült felállnia és visszajutnia a ház közelébe. Mindeközben segítségért kiabált. Végül egy rokona talált rá, akinek megjelenésére a vádlott elmenekült házból. A nő kórházba került, megműtötték, a látását azonban már nem lehetett megmenteni. A sérülése maradandó fogyatékossággal gyógyult, a szemkitépés miatt fellépő fertőzésveszély közvetett életveszélyes állapotot idézett elő. Az ítélőtábla közleménye szerint a vádlott büntetett előéletű, többszörös, erőszakos visszaesőként követte el brutális tettét. Sőt, egyre erőszakosabb bűncselekmények miatt kapott korábban büntetéseket.

Semmiféle olyan magatartást nem tanúsított a cselekmény elkövetésekor és utána sem, amit enyhítő körülményként figyelembe vehetett volna a bíróság. Gátlástalanul, rendkívüli brutalitással, lelki gyötrelmet is okozott áldozatának, aki maradandó fogyatékossággal kell, hogy élje tovább az életét. A bűncselekmény szadisztikus megvalósulása alkalmas volt a köznyugalom rendkívüli megzavarására is. Az ítélőtábla nem tekintette őszintének a vádlott megbánását sem, a sértetti megbocsátás sem történt meg, és kiskorú gyermekeiről sem ő gondoskodik ténylegesen – állapította meg a táblabíróság.

(MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés