ACNEWS

Kötelező tanagyag lett Putyin és Carlson interjúja

Forrás: YouTube
Forrás: YouTube
Oktatni fogják az orosz iskolákban Putyin és Carlson interjúját. A cél az elnök világszemléletének ismertetése a diákokkal.
Hirdetés
Ad image

Vlagyimir Putyin közel két órán keresztül ismertette az orosz uralommal kapcsolatos történeti nézeteit és világpolitikai látásmódját Carlson amerikai újságírónak. Maga Putyin nem volt túl elégedett a beszélgetéssel. Elmondása szerint sokkal keményebb kérdéseket várt a riportertől, de megköszönte, hogy globális szinten is ismertethette a nézeteit.

Az Állami Kezdeményezések Ügynöksége (ANO) feljegyzésében az áll, hogy az interjú jelentős oktatási tartalom. Minden iskolában több mint ajánlott. A történelemórákon, a társadalomtudományi és a hazafias nevelés keretében lehet hasznosítani. A videót és a hozzá kapcsolt különféle anyagokat az orosz oktatási és tudományos minisztérium portálján teszik közzé. Számolt be az Euronews.

A tanárokat arra kérték, hogy rendezzenek vitákat az órákon. Ezek során a diákoknak meg kell vitatniuk az interjút.

Putyin előadását elsősorban a történelemórákon ajánlott felhasználni, hogy elemezzék Oroszország modern nemzetközi kapcsolatait és azok történelmi gyökereit. A szöveg a társadalomismereti órákon hasznos lehet „az állampolgári felelősség megvitatásához és a modern politikai folyamatok kritikus szemléletének kialakításához”. Ugyancsak előnyös lehet a szöveg tanulmányozása az irodalomórákon, a földrajzon, sőt az idegen nyelvi és számítástechnikai órákon is – mutat rá a feljegyzés.

„Fontos, hogy a tanárok elolvassák az interjút. Ez alapul szolgálhat az állampolgári felelősségvállalás és a történelmi tudatosság fontosságáról szóló osztálytermi megbeszélésekhez” – írják a tájékoztató szerzői.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés