ACNEWS

Putyin most Bident támogatja, Carlsonban meg csalódott

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
Kifejtette Putyin véleményét az amerikai elnökválasztásokkal kapcsolatban. Az orosz elnök nem támogatja Trumpot, sőt egyenesen Biden újraválasztását szorgalmazná.
Hirdetés
Ad image

„Egy Joe Biden-elnökség jobb lenne Oroszország számára, mint egy Donald Trump-elnökség” – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán Pavel Zarubin Kreml-közeli újságírónak egy interjúban.

Putyint a közelgő amerikai elnökválasztásról kérdezte Zarubin. Az orosz elnök elmondta, hogy Biden jobb lenne Oroszország számára, „mert tapasztaltabb ember, kiszámíthatóbb politikus”. Válaszában azonban azt is kiemelte, hogy Oroszország „az Egyesült Államok bármelyik vezetőjével együttműködik, aki elnyeri az amerikai nép bizalmát” – számolt be a CNN.

Putyin azt is mondta, hogy a jelenlegi amerikai kormányzat tetteinek megítéléséhez közelebbről kell megnézni annak „politikai álláspontját”. „Úgy vélem, hogy a jelenlegi kormányzat álláspontja rendkívül káros és téves” – mondta, utalva Oroszország ukrajnai háborújára. Szerinte a háború „már másfél évvel ezelőtt véget érhetett volna”, ha a 2022 márciusában Isztambulban tartott találkozón kötött megállapodásokat betartják. Putyin nem pontosította, hogy milyen megállapodásokra utalt.

Az orosz elnök hozzátette, sajnálja, hogy „nem kezdett aktív akciókat Ukrajnában 2022 februárjánál korábban”. Valamint állította, hogy a nyugati vezetők hazudtak Oroszországnak arról, hogy nem terjeszkedik a NATO kelet felé. „Aggódtunk és aggódunk amiatt, hogy Ukrajnát bevonják a NATO-ba. Ez veszélyeztetné a biztonságunkat” – mondta Putyin.

Az interjú során kitért a minszki megállapodásokra. Elmondta, hogy az Ukrajna és Oroszország által 2015-ben aláírt tűzszüneti jegyzőkönyvet sosem akarták betartani. Arra használták, hogy „időt nyerjenek, hogy Ukrajnát további fegyverekkel lássák el”.

A beszélgetés során az orosz vezető csalódottságának adott hangot a Tucker Carlsonnal, a szélsőjobboldali médiaszemélyiséggel nemrég készített interjúja körül is. „Őszintén azt hittem, hogy agresszív lesz és kemény kérdéseket tesz fel. Erre nem csak készen álltam, hanem akartam is, mert ez lehetőséget adna arra, hogy kemény válaszokat adjak. Hogy őszinte legyek, nem élveztem teljesen azt az interjút” – fejtette ki.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés