ACNEWS

Putyin a kisujját se mozdította volna Ukrajnáért – videó

Putyin Fotó: Youtube
Putyin Fotó: Youtube
Tucker Carlson amerikai műsorvezető Moszkvában találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Ez volt az első interjú, amelyet egy nyugati médiaszakember készített a Kreml vezetőjével az ukrajnai invázió óta.
Hirdetés
Ad image

A Kreml vezetője több mint két órán keresztül beszélgetett Tucker Carlsonnal különböző témákról. Az interjúban beszél a háborúról, a NATO-ról, az Északi Áramlat gázvezetékekről és Zelenszkijről – íme, néhány mozzanat az interjúból.

Tucker Carlson megkérdezi Putyint, mi késztette a háború kirobbantására. Azt válaszolta, hogy a 2014-es Euromajdan okozta a „konfliktust”. A CIA is részt vett benne. Putyin cinikusan mondja: „Eszünkbe sem jutott volna még csak az kisujjunkat se megmozdítani, ha Majdan véres fejleményei nem történnek meg”.

A Nyugat most a csatatéren próbál stratégiai vereséget okozni Oroszországnak. Putyin azt mondja: „De most már nyilvánvalóan rájöttek, hogy ezt nehéz elérni. Véleményem szerint lehetetlen”.

Putyin azt állítja, hogy megkérdezte Bill Clinton volt amerikai elnököt, hogy lehetséges lenne-e, hogy Oroszország csatlakozzon a NATO-hoz. Azt mondta, hogy akkor elutasították. Hozzátette: „Ez most már lehetetlen”. Carlson kérdésére, hogy Oroszország valóban csatlakozott volna-e ezután a NATO-hoz, Putyin így válaszolt: „Ha igent mond, akkor a közeledés folyamata elindult volna. És talán meg is történik”.

Az Északi Áramlat vezetékeit az amerikaiak robbantották fel. „A CIA-nak nincs alibije” – mondta Putyin. De nem akart részletekbe bocsátkozni, amikor Carlson bizonyítékokat kért erre vonatkozóan.

Arra a kérdésre, hogy Moszkva fontolgatja-e más országok, például Lengyelország vagy Lettország – vagy általában bármely más európai ország – megszállását a térségben, Putyin azt mondta, hogy „ez nem kérdés”. „Nem érdekel minket Lengyelország, Lettország vagy bármi más. Miért tennénk ilyet? Egyszerűen nem érdekünk. Ez csak propaganda” – mondta Putyin. „Lengyelországgal csak egy esetben lehet háború: ha Lengyelország megtámadja Oroszországot”.

Putyin egy kérdésre határozottan cáfolta, hogy Magyarországnak Kárpátaljai területeket ígért.

Kedden Carlson az X-en közzétett videóban kifejtette, hogy azért járt Moszkvában, „hogy interjút készítsen Vlagyimir Putyin orosz elnökkel”. Újságíróként az volt a feladata, hogy tájékoztassa a közvéleményt. A legtöbb amerikai állampolgár nem tudja, mi folyik Oroszországban és Ukrajnában. „Pedig tudniuk kellene, elvégre sok pénzt fizetnek érte”.

Az X-re feltöltött videó reggel 8 óra előtt már elérte a 60 milliós nézettséget.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés