ACNEWS

Felmentették a járdán biciklizőt autó elé lökő asszonyt – VIDEÓ

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Pár évvel ezelőtt egy szörnyű baleset miatt emberölés vádjával elítéltek egy gyalogost. A nőt azonban most felmentették minden vádpont alól.
Hirdetés
Ad image

Az AcNews is beszámolt arról, a 2020-ban történt balesetről, aminek következtében elhunyt egy 77 éves nő. Celia Ward a járdán biciklizett hazafelé, amikor egy járókelő, Auriol Grey elkezdett előtte hadonászni és üvöltözni, hogy „takarodjon le a járdáról”. Celia annyira megrémült ettől, hogy az útra rántotta a kerékpárját, majd elesett. Szerencsétlenségére az úton közlekedő autó már nem tudott időben megállni.

Tavaly márciusban a hadonászó nőt 3 év börtönbüntetésre ítélték halálos baleset okozása okán. Azonban Auriol családja most márciusban fellebbezett, a bíróság most pedig a javára döntött és hatályon kívül helyezte az ítéletet. „Megítélésünk szerint az ügynek még a vádemelésig se szabadott volna eljutnia. Habozás nélkül arra a döntésre jutottunk, hogy az emberölés miatt kiszabott ítélet nem jogos” – mondta a döntést meghozó bíró.

Az elítélt nő ügyvédjei azzal érveltek, hogy Greynek részleges vakságot okozott az agybénulása. Szerintük a kiszabott büntetés rendkívül túlzó volt, ráadásul a tavalyi tárgyalás óta bebizonyosodott, hogy autista is a vádlott. Ez pedig gyökeresen megváltoztatta az eset szemléletét. „A jelek szerint a tárgyalás azon az alapon folyt le, hogy valamiféle meghatározatlan jogellenesség elegendő volt arra, hogy megállapítsák az emberöléssel kapcsolatos bűncselekményt.” – magyarázta Grey ügyvédje. Hozzátette, hogy az az érv, miszerint ellenségesen gesztikulált, nem elegendő ahhoz, hogy valakit börtönbe zárjanak. „Ha ez bűncselekmény lenne, hétvégenként 50 ezer focidrukkert zárnának el.” – idézte a News Sky.

Ahogy a fellebbviteli bíróság is úgy gondolta, hogy az ügynek nem kellett volna eljutnia a bíróságig. „Az áldozatnak soha nem kellett volna a járdán vagy forgalmas, veszélyes helyen bicikliznie. Ha lett volna egy kijelölt bicikliút, akkor ez a baleset soha nem történhetett volna meg. Ezek az át nem gondolt, jogtalan ítéletek csak fájdalmat okoznak minden érintettnek, beleértve az elhunyt családját és a jogtalanul megvádolt személyt és annak hozzátartozóit is.” – tette hozzá az ügyvéd.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés