ACNEWS

Patkányméregbe áztatott cigit szívtak a mezőcsáti drogos kisdiákok

/Fotó: OMSZ illusztráció
/Fotó: OMSZ illusztráció
Sokkot kapott a mezőségi kisváros, kis híján megölte a herbál a szegénysoron élő, drogozó, általános iskolás gyerekeket.
Hirdetés
Ad image

Lázban ég Mezőcsát, az utcán, a piacon, a boltban mindenki a csütörtökön kórházba szállított, bedrogozott gyerekekről beszél. A helyieknek elege van már a drogból. Úgy érzik, a rendőrség tehetetlen a herbállal, a patkányméregbe áztatott cigivel szemben. A Wikipedia szirint az olcsósága és erős hatása miatt a használata országos szinten, jellemzően a mélyszegénységben élő fiatalok körében terjedt el.

Amelyik gyerek elesett, az ott is maradt a földön” – nyilatkozta Baloghné az AcNews-nak. A teljes neve elhallgatását kérő asszony elborzadt a látványtól, ami a templom előtt fogadta. – Először azt hittük, tömegbaleset történt, mert sorra érkeztek a szirénázó rohamkocsik, majd két mentőhelikopter is leszállt. Volt olyan kisfiú, aki az oldalán feküdt, más a hátán hevert. Mellettük zokogva, jajgató anyák rimánkodtak segítségért. Amikor megérkeztek a rendőrök, teljes szélességében lezárták az utat. Később kiderült, a kultúrház előtt is feküdt egy ájult gyerek, ahhoz külön mentőautó rohant.”

Kormos Anna önkormányzati képviselő is a helyszínen tájékozódott a történtekről. Mint mondta, elborzasztotta földönfekvő, magatehetetlen gyerekek látványa. „A kollégámtól úgy tudom, herbáloztak a kisdiákok, ez okozta a rosszullétüket – mondta az AcNews-nak a képviselő. Otthon megkérdeztem a 21 éves egyetemista lányomat, hallott-e már a herbálról. Azt felelte: jaj anya, hát ezt se tudod? A mezőcsáti gyerekek már akkor is herbáloztak, amikor én kisiskolás voltam. A dohányt patkányméregbe áztatják, majd cigarettapapírba sodorják és azt szívják.

Kormos Anna szerint ez a drogot jobbára a mélyszegénységben élő gyerekek használják, a mostani áldozatok is a szegénysoron laknak. Mint azt az AcNews megírta, csütörtökön mentők vittek el a mezőcsáti templom előtt bedrogozott, fél tucat, mozdulatlanul fekvő  kisiskolást. A Hírklikk információja szerint valamennyit Miskolcon a BAZ megyei kórházban ápolják.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés