ACNEWS

Lőttek Hosszú Katinka olimpiájának, kihagyták a válogatottból is

Fotó: MTI/Illyés Tibor
Fotó: MTI/Illyés Tibor
Nem hozott áttörést Katinka visszatérése az úszó OB-n, lemaradt az élvonaltól, nem lesz ott az Európa-bajnokságon sem.
Hirdetés
Ad image

Nehéz helyzetbe hozta magát Hosszú Katinka, mert a Magyar Úszószövetség elnöksége elfogadta a két szövetségi kapitány, Sós Csaba és Gellért Gábor előterjesztését. Abban pedig nem szerepel az ő neve a júniusi, belgrádi Európa-bajnokságon részt vevő úszók között. Tény, hogy a háromszoros olimpiai bajnok három számban is indult az országos bajnokságon, de egyik számban sem került fel a hazai ranglistára. Ennek ellenére Hosszú Katinkának még lehet esélye, hogy június 23-i határidőig teljesíti az olimpiai kvótát. Ehhez két hónap áll a rendelkezésére. Azonban a szakvezetők már nem számolnak vele. Ugyanis az országos bajnokságon látott formájához képest olyan sokat kellene javulnia, ami lehetetlen küldetés.

Hargitay András nem hisz Katinkában

Az országos úszóbajnokságon látottak alapján nehezen tudom elképzelni, hogy olimpiai kvótát szerezzen. Egy olyan kaliberű úszó, mint Hosszú Katinka, aki hihetetlen sikereket ért el pályafutása folyamán, nincs a legjobb négy magyar úszó között jelenleg, ami valahol azért megdöbbentő. Nehéz helyzetben van. Mindenesetre tiszteletre méltó az erőfeszítése” – magyarázta a Blikknek Hargitay András korábbi úszókapitány. Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke nem szeretett volna jóslásokba bocsátkozni Katinkával kapcsolatban. „Az biztos, hogy gőzerővel készül, és a terveiről szimpatikusan nyilatkozik. Ő nagyon szeretne ott lenni Párizsban. Jelen pillanatban viszont nem bocsátkoznék tippelgetésbe, hogy megússza-e az olimpiai A-szintet vagy sem – jelentette ki a sportvezető.

Risztov Évi megemeli előtte a kalapját

Risztov Éva, aki Londonban a 10 kilométeres nyílt vízi úszásban lett olimpiai aranyérmes úgy, hogy előtte felhagyott sportolói karrierjével, nagyon tiszteli Hosszú igyekezetét. „…Egy kilenc hónapos baba mellett elvégezni azt az irgalmatlan edzésmunkát, amit megkövetel egy olimpiai A-szint elérése, hatalmas akaraterőre és kitartásra vall. Az országos bajnokságon is láttam, hogyan úszik. Fantasztikus és megsüvegelendő teljesítmény. Katinka előtt megemelem a kalapom” – mondta Risztov.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés