ACNEWS

Nyilvános már az Otthonprogram kulcstermékeinek listája

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Mától elérhető az Otthonfelújítási program keretei között támogatott kulcstermékek listája. Ezekre lehet pályázni.
Hirdetés
Ad image

Hétfőtől, július 1-jétől nyújtható be kölcsönkérelem az Otthonfelújítási programra az MFB Pont Plusz lakossági hálózat bankfiókjaiban. A program keretében a kormány kamatmentes kölcsön és vissza nem térítendő támogatás kombinációjával segíti több családi ház energetikai korszerűsítését. A pályázat fő eredményfeltétele, hogy a 30 százalékos primer energiamegtakarítást mindenképp szükséges elérni. A támogatott beruházásokhoz használható kulcstermékeket az ÉMI (Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.). környezeti minősítése során minél jobb értéket elérő építőanyagok alkotják. Az adatbázisban megtalálhatók azon hőszigetelők, nyílászárók, illetve hő- és melegvíztermelő berendezések, amelyek a vonatkozó európai uniós jogszabályok szerinti megfelelőségi nyilatkozattal rendelkeznek.

Az igénylők csak a listán szereplő termékek közül választhatnak, amennyiben részt kívánnak venni a programban. Így biztosított, hogy a felújítások során olyan építési termékek és berendezések kerüljenek beépítésre, amelyek a családokat hosszú távon és biztonságosan szolgálják. Ezek mellett hozzájárulnak az épületek energiahatékony üzemeltetéséhez, a fenntarthatósági célok eléréséhez is.

A program társadalmi egyeztetése során bekerült a támogatható tevékenységek közé a hőszivattyús fűtési rendszer kiépítése, valamint a műanyag mellett a fa szerkezetű nyílászárók beszerelése. Ráadásul a kőzetgyapot hőszigetelés is a támogatott építési anyagok között van. A felhasználható kulcstermékek listája önkéntes gyártói adatszolgáltatáson és nyilvánosan közzétett adatokon alapul. Így folyamatosan bővül.

Az otthonfelújítási program továbbá közel 130 milliárd forintnyi megrendelésállományt generálhat az építőiparban és építőanyag kereskedelemben. Ezzel hozzájárul a gazdasági növekedés újraindításához is. A kulcstermékek listája az ofp.emi.hu weboldalon elérhető. A programról további információk a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. honlapján találhatók.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés